Vizier op volleybal

 

Stuttgart en Dresden in Duitse bekerfinale

VoV, 12-12-2019. 11:18 uur.  Via winst in de halve finale hebben MTV Stuttgart (vs. SSC Schwerin) en SC Dresden (vs. VfB Suhl) het ticket voor de bekerfinale op 16 februari in de SAP Arena in Mannheim binnengehaald.

Bij Stuttgart viel de beslissing na een echte thriller pas in de tiebreak. De huidige bekerhouder Schwerin kwam het beste uit de startblokken en won de eerste set. Daarna ontwikkelde zich een partij van hoog niveau waarin geen van beide teams beslissend voordeel kon krijgen. Na de 17-25, 25-23, 19-25 en 25-19 moest de vijfde set de finalist opleveren. De thuisploeg had het meeste over, nam een paar punten afstand en pakte de set met 15-9. Zij krijgen de kans om voor het vierde keer Pokal winnaar te worden.

Juliet Lohuis speelde alle sets bij Stuttgart, werd echter net als de andere mid weinig in het spel betrokken. Ze scoorde totaal 5 keer. Britt Bongaets stond bij Schwerin vijf sets in de basis en maakte er 2, Nicole Oude Luttikhuis had één invalbeurt. Schwerin scoorde 12 eigen punten meer (70 om 82). Vooral blokkerend en aanvallend scoorden ze beter, maar hadden ook een 19 om 31 hogere foutenlast.

De andere halve finale tussen Dresden en Suhl leek vooraf gezien de actuele stand in de Bundesliga (Suhl is laatste) een gelopen race te zijn. Dat bleek echter niet zo makkelijk uit te komen als het verwacht werd. Dresden won wel met 3-1, maar had veel meer weerstand van de cupfighter dan verwacht, gezien ook de setstanden 25-18, 22-25, 25-19 en 25-21.

Laura de Zwart speelde niet bij Dresden, Hester Jasper scoorde 10 keer (57% scoringspercentage) voor Suhl en haar collega Annick Siebring pakte tijdens een invalbeurt 1 puntje mee.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.