Taurus behoudt koppositie in Degradatiepoule

VoV, 07-03-2021. 4:38 uur. Ook in de S&B poule werd gisteren afgetrapt voor het vervolg van het seizoen. Drie wedstrijden werden er gespeeld, waarbij voor het eerst ook het Talent Team betrokken was. De beginstand voor aanvang van dit deel van het seizoen, gebaseerd op de eindstand uit het reguliere seizoen, was:

• 01. Taurus, 0-5
  • 02. SSS, 0-4
  • 03. TTP, 0-3
  • 04.VoCASA, 0-2
  • 05. ZVH, 0-1
  • 06. VCN, 0-0

Taurus, SSS en VoCASA haalden in hun eerste duel drie punten binnen via een zege in vier sets. VCN, TTP en ZVH bleven op de beginstand staan.

Taurus won thuis in Houten met 3-1 van ComputerPlan VCN via de setstanden 22-25, 25-20, 25-18 en 25-18)

Nadat VCN er in de eerste set met de winst vandoor was gegaan (14-9 werd 16-16 en 20-23), bleef de thuisploeg in de volgende drie sets wel aan de goede kant van de score. In de tweede set maakten ze na 18-17 het verschil, in de derde set was de serie van 10-10 naar 16-10 beslissend en in de laatste set was de kloof bij 13-7 al geslagen.  Matthew Immers en Tom van Reeuwijk van VCN waren de topschutters, Jelle van Jaarsveld was voor Taurus het vaakst succesvol.

Talent Team Papendal verloor in Ede met 1-3 van VoCASA via de setstanden 25-22, 21-25, 20-25 en 18-25.

In dit duel hetzelfde verloop als hierboven. Een achterstand van 1-0 werd omgezet in een 1-3 zege.  TTP had met 9-2 in de eerste set een bliksemstart, en demarreerde na 11-10 nog een keer naar 15-11. VoCASA bleef tot 21-20 op een puntje volgen, daarna maakten de talenten het verschil. In set twee maakte VoCASA van 15-12 een 15-15 en later 18-21 tussenstand die ze succesvol verdedigden.

In de derde set bleef VoCASA via 5-10, 10-15 en 17-21 aan de goede kant van de score, waarna de vierde en laatste set met 18-25 werd gewonnen. Daarin werd het verschil na de 13-14 stand gemaakt. (naar 13-18 en van 18-21 naar 18-25). Tom van Steenis en Mees Blom scoorden beide 11 keer voor de bezoekers.

Bielderman Koetsier/SSS  revancheerde zich tegen RECO ZVH voor de nederlaag van vorige week in Zevenhuizen. Het werd in Barneveld 3-1 via de setstanden 25-23, 25-20, 21-25 en 26-24.

De eerste en vierde set kenden een spannende finale, twee keer ging de winst naar de thuisploeg. In de openingsset maakte SSS van 19-23 achter in een serie 25-23 winst. In de vierde set werkten ze eerst een 11-15 achterstand weg en sloegen zich na 16-18 naar 20-18. Drie punten verschil bij 22-19 maakte ZVH ongedaan, maar na 22-22 benutte SSS het matchpoint op 25-24. In de middelste twee sets waren beide teams een keer de betere.