Vizier op volleybal

 

Taurus heeft selectie voor komend seizoen rond

VoV, 20-05-2020. 11:20 uur. Eredivisionist Taurus uit Houten heeft afgelopen week de selectie voor het komende seizoen in orde gebracht. Trainer Erik Gras ziet drie spelers van Topdivisionist Protos, Sven de Koe, Jochem Bloem en Alexander Kroon, de overstap maken richting Sporthal De Kruisboog.

Naast dat drietal versterken ook Daan Pardijs (VCV), Jouke Gorter (Utrecht) en de pas 16- Ian Fenger de selectie van Erik Gras die net als zijn voltallige staf er nog een jaar aan vast plakt. “Lastig om in deze tijd spelers te benaderen en te spreken maar ik ben zeer tevreden met deze selectie”, geeft Erik Gras aan.

Naast de nieuwelingen die komen, bereikte Taurus ook overeenstemming met zeven spelers die afgelopen seizoen al deel uitmaakten van de selectie. Jens de Hoogh, Dylan Boerefijn, Finn Frielink, Timo Noordhoek, Mats Bleeker, Flor Polinder en Lars Groeneveld blijven bij de eredivisionist die dit seizoen op de vijfde plaats in de Kampioenspoule stond op het moment dat de competitie werd beëindigd.

Wel heeft de ploeg uit Houten afscheid genomen van Timo Gras (Noorwegen), Daan Haanappel (VoCASA), Jorg de Waard (Sliedrecht Sport) en Leroy Boerefijn (stopt).

“Voor komend seizoen hebben wij vier passer/lopers en met de jeugdige Ian Fenger daar nog een vijfde bij. Erg blij ook met het drietal van Protos dat al goed op elkaar is ingespeeld. De 18-jarige Jouke Gorter complementeert als spelverdeler Flor Polinder. De één speelt meer op zijn gevoel, de ander meer vanuit de opdracht en op zijn techniek.”

Taurus beschikt net als vorig seizoen over een jonge talentvolle selectie. De jongste speler, Ian Fenger, is 16 jaar. Sven de Koe en Finn Frielink zijn met 26 jaar de oudste spelers.

gh @ VoV, bron persbericht Taurus.