Vizier op volleybal

 

TDA: Neemt Krekkers revanche vs. buren van Dynamo?

VoV 17-03-2023.  6:20 uur. In de Topdivisie A bij de dames hebben Alterno en Veracles een snipperdag aanstaande zaterdag, Beide teams hebben geen competitieverplichtingen en kunnen (zorgeloos) toezien wat hun divisiegenoten ervan terechtbrengen. Voor Alterno is het zorgeloos bedoeld gezien hun koppositie met 11 punten voorsprong op Krekkers, dat wel twee wedstrijden minder speelde,

Veracles zou door US Dames2 voorbijgegaan kunnen worden, maar dan moeten de Amsterdammers wel met een zege uit Borne bij Apollo 8 dames2 vertrekken. En dat is geen makkelijke opgave, dat is in de loop van het seizoen wel gebleken. Na het verlies vorige week in Groningen (Apollo 8 D2) en Amsterdam (US D2) zullen beide teams gaan voor een zege. Maar dat zal dus voor een van hen op een teleurstelling uitdraaien. (Heenwedstrijd werd 1-3 voor Apollo)

Verder spelen vier teams uit het linker rijtje tegen teams uit het rechter, waarbij de derby tussen Krekkers en Dynamo Tubbergen wel de uitschieter is. Niet omdat het de nummer twee van boven tegen de nummer twee van onderen is, maar vanwege het derby gehalte en misschien nog wel veel meer vanwege de nu in Maria Parochie nog na sidderende nederlaag in het begin van het seizoen in Tubbergen. Volledig onverwacht maar wel helder en duidelijk. Een ding is wel zeker, van onderschatting zal geen sprake zijn. En ook is zeker dat beide coaches in deze derby voor het laatst tegenover elkaar staan, ze vertrekken namelijk allebei bij hun huidige vereniging. (Heenwedstrijd werd 3-1 voor Dynamo)

We kunnen het alleen maar bevestigen: DeVoKo doet het uitstekend bij hun debuut in de Topdivisie. De ploeg van trainer/ coach Johan Booyink doet van zich spreken met de huidige vierde plaats op de ranglijst, met een achterstand van drie punten op de nummer drie en met een nog in te halen wedstrijd. Zaterdag komt VC Sneek Dames 2, de hekkensluiter, op bezoek in de Dorper Esch in Denekamp. VC Sneek deed het vorige week tegen Set-Up niet slecht en verloor ‘maar’ met 2-3. Of ze dat tegen die andere ploeg uit Dinkelland nog eens kunnen herhalen. Een gewaarschuwd team geldt voor twee! (Heenwedstrijd werd 1-3 voor DeVoKo)

Bij Set-Up vs. Donitas staan ook twee afscheidnemende trainers/ coaches langs de zijlijn. Zowel Marcel Veneklaas als Wout Bodewes zijn aan hun laatste seizoen bij hun huidige club bezig en zullen in de laatste vier wedstrijden van het seizoen nog een keertje willen vlammen. Donitas is theoretisch nog niet veilig, heeft nog geen handhaving achter de naam, maar praktisch zullen ze zeker niet meer in de gevarenzone belanden. (Heenwedstrijd werd 3-2 voor Donitas)

Rivo, dat vorige week in Amsterdam een stuntje in drie sets afleverde met winst tegen US Dames2, krijgt Sudosa-Desto Dames2 tegenover zich. De ploeg uit Assen zal inmiddels wel weer opgewarmd zijn na de steenkoude douche vorige week via de 0-3 nederlaag op eigen veld (met zeer ruime setstanden) tegen koploper Alterno.

Of het genoeg zal zijn om in Rijssen de overwinningsvlag te hijsen zal nog moeten blijken. Sudosa-Desto heeft ook het labeltje ‘Handhaving’ nog niet achter de naam, maar gezien de berichten over vrijwillige degradatie (Dynamo Tubbergen) en hun riante voorsprong op VC Sneek Dames2 hoeven zij zich onzes inziens ook geen zorgen meer te maken (Heenwedstrijd werd 1-3 voor Rivo)

De stand is:

 • 01> Alterno 18-46
 • 02> Krekkers 16-35
 • 03> Apollo 8 Dames2 18-35
 • 04> DeVoKo 17-32
 • 05> Rivo 18-31
 • 06> Set-Up ’65 18-30
 • 07> Veracles 18-27
 • 08> US Dames2 18-27
 • 09> Donitas 18-22
 • 10> Sudosa-Desto Dames2 17-18
 • 11> Dynamo Tubbergen 18-11
 • 12> VC Sneek Dames2 18-4

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.