Vizier op volleybal

 

TDB: Zet Orion de opmars voort?

VoV, 16-03-2023. 6:25 uur. In de Todivisie B bij de dames is Orion Doetinchem met een prima serie bezig. Momenteel staan ze op de voorlaatste plaats met 16 punten uit 18 wedstrijden, nog niet zo heel lang geleden, in het laatste weekend van januari, stonden ze stevig met de rode lantaarn in de handen op de laatste plaats met 5 punten uit 12 wedstrijden.

Dat betekent wel dat ze elf punten uit vijf wedstrijden behaalden en dat is zeker een heel beste score voor een hekkensluiter. De kroon op die serie werd afgelopen weekend in Amsterdam gezet met een 0-3 zege tegen middenmoter Armixtos.  En die zege zullen ze thuis tegen VollinGo een vervolg willen geven, om zo de mogelijkheid te blijven behouden uit de gevarenzone te ontsnappen.

Tegenstander VollinGo is echter ook in die periode van 14-15 naar 19-27 gegaan, ofwel heeft 12 punten behaald uit vijf wedstrijden. Met vorige week een 3-1 succes tegen het hogergeplaatste Sliedrecht Sport Dames2. Twee teams die in het tweede deel van het seizoen stukken beter op dreef zijn dan in de eerste helft. Benieuwd hoe dat uitpakt.  (Heenwedstrijd werd met 3-0 door VollinGo gewonnen)

Afgelopen weekend won Ledûb voor de tweede keer dit seizoen van koploper Activia. VoCASA had juist een minder goede ervaring door de eerste thuisnederlaag van het seizoen te laten noteren. Tegen Keistad. Wellicht voor beide ploegen een reden om tegen elkaar nog eens een keer zich van hun allerbeste kant te laten zien. VoCASA om die nederlaag in een uitwedstrijd weg te poetsen, Ledûb om na de koploper ook de nummer drie in de stand te verslaan. (Heenwedstrijd werd een 3-1 zege voor VoCASA)

Volley Tilburg vs. Spaarnestad is een duel onderin de stand. Volley Tilburg staat met een wedstrijd meer vijf punten voor op hekkensluiter Spaarnestad, dat vorige week met een 3-0 zege op VCN liet zien de witte vlag nog lang niet te willen hijsen. De 3-0 zege tegen VollinGo in de laatste thuiswedstrijd zal Volley Tilburg het nodige zelfvertrouwen in een goede afloop hebben gegeven, maar het kan ook zomaar weer allemaal anders zijn als Spaarnestad opnieuw weet te scoren. En daarmee bedoelen we dus winnen. (Heenwedstrijd werd 1-3 winst voor Volley Tilburg)

Activia heeft na de verloren uitwedstrijd tegen Ledûb aanstaande zaterdag thuisvoordeel tegen VCN, de nummer drie van onderen, die nog niet veilig is gezien de resultaten van de twee teams onder hen in de laatste week. Activia kan het vlekje  van de nederlaag voor de eigen fans wegwerken, VCN zal van goeden huize moeten komen als zij hun verlies van vorige week uit de gedachten willen spelen. (Heenwedstrijd werd een 1-3 zege voor Activia)

Keistad vs. Armixtos is een duel van twee ploegen die net boven de gevarenzone staan. Keistad verraste vorige week VoCASA, Armixtos werd verrast door Orion. In de stand zijn de teams buren, waarbij Keistad twee punten meer heeft. Maar ook een wedstrijd meer speelde.  (Heenwedstrijd werd 3-0 voor Armixtos)

Sliedrecht Sport dames2 en US Dames1 zijn ook ranglijstburen. Met hetzelfde aantal punten uit hetzelfde aantal wedstrijden. US is de bovenbuur op de vierde etage omdat ze een beter setgemiddelde hebben dan Sliedrecht op de vijfde.  (Heenwedstrijd werd 3-0 voor US Dames1)

De stand is nu:

 • 01> Activia 17-44
 • 02> Ledûb 18-40
 • 03> VoCASA 18-33
 • 04> US Dames1 18-32
 • 05> Sliedrecht Sport Dames2 18-32
 • 06> VollinGo 19-27
 • 07> Keistad 19-24
 • 08> Armixtos 18-22
 • 09> Volley Tilburg 18-20
 • 10> VCN 18-19
 • 11> Orion 18-16
 • 12> Spaarnestad 17-15

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.