Team Beliën sterker dan team Buijs

VoV, 13-02-2018. 8:45 uur.  In de Turkse competitie speelden Nilüfer BLD van Anne Buijs en Bursa BBSK van Yvon Beliën afgelopen weekend tegen elkaar.  Nilüfer had thuisvoordeel, maar kon dat niet ten gelde maken. Op eigen terrein werd met 0-3 van Bursa verloren, waarbij de eerste twee sets snel afgelopen waren (16-25 en 14-25) en de derde set na een spannende eindstrijd met 23-25 naar Bursa ging. Zowel Anne Buijs als Yvon Beliën maakten 12 punten, Buijs werd daarmee topscorer bij haar ploeg, Beliën moest er bij haar team een paar voor laten gaan voor die titel.

Na de 7-7 gelijke stand in de eerste set liep Bursa uit naar 7-14, op 13-16 gingen ze naar de kant, waarop de ploeg van Yvon Beliën naar 13-20 uitliep en met ruim verschil won. In de tweede set waren ze ook van meet af aan de leiding nemende ploeg (3-8, 6-12, 10-19) en wonnen opnieuw met overmacht. In de derde set was dat anders, daar bleef Nilüfer tot 22-22 bij, de dubbele Bursa score en de wederzijdse side out beslisten daarna de set en de wedstrijd.

VakifBank behaalde een 1-3 uitzege bij Canakkale BLD. De eerste set ging met 29-27 naar de thuisploeg, daarop volgden zeges met 15-25, 20-25 en 14-25. Lonneke Slöetjes was scorend prima op dreef met totaal 29 punten.

Nadat de thuisploeg twee setpoints had gemist kon ook VakifBank de winst in de eerste set bij 25-26 niet pakken, waarop het alsnog raak was voor Cannakkale. In de daaropvolgende set nam de ploeg van Slöetjes van 5-8 naar 5-15 afstand en won dik. In de derde set wisten ze een 20-18 achterstand in te lopen en stoomden ze rechtstreeks door naar de 20-25 setwinst, met in die serie drie scores van Lonneke Slöetjes. De 0-8 voorsprong in de vierde set werd 5-15 en 10-22, waarop de winst niet lang meer op zich liet wachten.

VakifBank blijft op de tweede plaats staan met vier punten achterstand op koploper Eczacibasi Vitra. Bursa is vijfde en Nilüfer negende, op basis van een slechter setgemiddelde. De twee boven hen staande teams hebben evenveel punten.

Bij de mannen verloor Niels Klapwijk met Inegöl met 3-1 van Fenerbahce, de nummer twee in de stand. Inegöl staat 10de. Niels Klapwijk was goed voor 19 punten en werd daarmee topscorer bij zijn ploeg en van de wedstrijd.