Voltena MA en MB naar bekerfinale

VoV, 13-02-2018. 5:59 uur. Zaterdag 10 februari werden in Dordrecht de halve finales bij de jeugd gespeeld in de bekercompetitie van de Nevobo regio Zuid. De A meiden van Voltena moesten het opnemen tegen de leeftijdsgenoten van VCN uit Capelle aan de IJssel. Een bekende tegenstander, want in de kwartfinale, welke in een driekamp gespeeld werd, waren zij ook al de tegenstander.

Het doel voor deze wedstrijd was revanche nemen om het verlies in die wedstrijd weg te poetsen. Het werd uiteindelijk een eenvoudige 3-0 overwinning voor de A meiden van Voltena. De setstanden 25-16, 25-13 en 25-12 lieten niks aan onduidelijkheid over. Alleen in de 1e set had Voltena het even lastig door een sterke serviceserie van VCN, maar daarna waren de meiden van Voltena superieur en konden ze ook door middel van ingestudeerde combinaties laten zien wat ze allemaal in huis hebben.

Ook de Voltena B meiden speelden op dezelfde tijd en plaats hun halve finale en wel tegen City Bril Krimpen uit Krimpen aan de IJssel. Dit werd een spannende vijfsetter. Voltena startte met een 2-0 voorsprong (25-16 en 25-23), daarna pakte City Bril Krimpen set 3 en 4 (16-25 en 25-27) en dus moest de 5e set de beslissing brengen. Een spannende set waarbij Voltena het onderspit delfde met 13-15. Maar toch bereikten ze hiermee de bekerfinale, want City Bril Krimpen leverde die dag bij een andere bekerwedstrijd geen scheidsrechter en werd daardoor uitgesloten van het spelen van de bekerfinale.

De tegenstanders in de bekerfinale van zowel de A als de B meiden zijn nog niet bekend. Op zondag 11 maart a.s. worden de andere halve finales gespeeld in het bekertoernooi. In Panningen (Limburg) strijden in de categorie A meiden Peelpush en Volley Tilburg tegen elkaar om te bepalen wie de tegenstander wordt van de Voltena A meiden. In dezelfde plaats spelen de B meiden van Somas Activia uit Sint Anthonis tegen Set Up uit Meerlo om een plaats in de finale tegen Voltena meiden B.

Al met al een zeer geslaagde zaterdag voor Voltena, waaruit nog maar eens blijkt hoe succesvol de jeugdopleiding van Voltena is. Voor het 4e achtereenvolgende jaar wordt er door twee jeugdteams de bekerfinale van de Nevobo regio Zuid behaald. Iets om trots op te zijn!

gh @ VoV, verslag van Jori Colijn, Voltena.