Vizier op volleybal

 

The Games must go on! Must the Games go on?

VoV, 17-03-2020. 5:15 uur. De meest omstreden beslissing omtrent het wel of niet doorgaan van de Olympische spelen komt op naam van Avery Brundage, toen hij in 1972, na het bloedbad tijdens de Spelen van München de Spelen liet doorgaan, hetgeen hij aankondigde met: “The Games must go on!”, “De Spelen moeten doorgaan”. Na de Olympische Spelen van 1972 trok hij zich als voorzitter van het IOC terug.

Afgelopen weekend zei de Japanse premier Shinzo Abe dat hij nog altijd verwacht dat de Olympische Spelen op tijd beginnen. Ze staan gepland voor de periode van vrijdag 24 juli tot en met zondag 9 augustus. “We zullen het coronavirus overwinnen en de Spelen zoals gepland laten verlopen”, zei hij zaterdag op een persconferentie. “The Games shall go on.”

Eerder al liet het Internationaal Olympisch Comité optekenen dat een verschuiving absoluut op dit moment nog niet aan de orde is. Voorzitter Thomas Bach van het IOC houdt vandaag telefonisch topoverleg met alle internationale sportbonden. Bach wil de bonden informeren over de stand van zaken nu het coronavirus vrijwel de hele sportwereld tot stilstand heeft gebracht. Onder meer de kwalificatieprocedures voor de Olympische Spelen komen dan ter sprake.

Het Japanse volk heeft er geen vertrouwen in dat de Olympische Spelen van Tokio zoals gepland komende zomer plaatsvinden. Bijna 70 procent van de bevolking gelooft er niet meer in dat de Spelen op vrijdag 24 juli in Tokyo van start gaan.

gh @ VoV, bron o.a. NOS.nl