Vizier op volleybal

 

Thijs ter Horst wisselt van club in Italië

VoV, 25-05-2020. 4:22 uur. Zoals we een maand geleden al in onze VoV Weekend Top 10 in coronatijden (IV) melden wisselt Thijs ter Horst van club in Italië. Het gerucht dat hij voor Perugia zou gaan spelen werd destijds nog niet door hemzelf of de club bevestigd, in de afgelopen dagen is daar wel duidelijkheid over gekomen.

Ter Horst volgt bij Perugia landgenoot Sjoerd Hoogendoorn op, die volgend seizoen niet meer tot de selectie van deze Italiaanse topploeg zal behoren. Het wordt voor ter Horst de vierde Italiaanse werkgever in de twee perioden dat hij in de Serie A1 actief was/is, die perioden werden onderbroken door een paar seizoenen in de Zuid Koreaanse Eredivisie. In zijn eerste periode kwam hij uit voor Verona en Piacenza, nu verruilt hij Ravenna voor Perugia.

Over zijn komst was te lezen: “Hij is een speler die we al geruime tijd volgen, die hoog op het wensenlijstje van de Belgische trainer/ coach Vital Heynen stond. Van hem wordt een belangrijke bijdrage aan het team verwacht gezien zijn aanvalskracht. Bovendien is hij een prima kerel en een harde werker en dat is waar we altijd naar op zoek zijn als we spelers voor Perugia volgen.”

Voor Ter Horst wordt het zijn zevende seizoen in de Italiaanse Serie A1. Één jaar Ravenna, drie seizoenen Verona en twee voor Piacenza. In Nederland speelde de Oranje passer loper o.a. voor Webton Twente.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.