Thuisnederlaag Set-Up vs. Alterno

VoV, 08-03-2020. 5:11 uur. Springendal Set-Up ’65 begon op basis van twee zeges in de reguliere competitie tegen Dros Alterno als favoriet aan hun eerste wedstrijd in de Degradatiepoule, waarin ze samen met Peelpush strijden om behoud. Alterno had vorige week thuis met 1-3 van Peelpush verloren en had een zege nodig om niet na twee wedstrijden in een al vrij uitzichtloze positie te komen.

De favorietenrol kon Set-Up in de eerste twee sets niet waarmaken. De bezoekers namen via 15-25 en 22-25 een 0-2 voorsprong. In de eerste set werd de thuisploeg overrompeld (8-17, 14-21) en in de tweede set kon een ruime achterstand bij 11-16 in de tweede helft van de set nog gedeeltelijk ingelopen worden. Maar het was met 22-25 niet genoeg voor de winst.

In de derde set kwam Alterno op matchpoint bij 23-24, nadat de hele set gelijk opgegaan was. Met tussenstanden 14-14, 17-17, 21-21 en 23-23. Set-Up ontsnapte, de 23-24 achter werd een 26-24 zege. Alterno had het na die tik moeilijk in de vierde set. De ruime 20-13 voorsprong van Set-Up werd een 25-20 zege, waardoor de kans op winst voor beide teams bleef bestaan.

In die vijfde set nam Alterno vlot een 2-6 voorsprong, wisselde ook met een voordelig verschil (6-8) van speelhelft, maar zag de thuisploeg ernaast komen en er voorbijgaan bij eerst 9-9 en later bij 10-9. Na de side out, maakte Alterno de set in een keer uit en won dus met 10-15 en 2-3.

Peelpush staat nu op 1-4, Set-Up heeft 1-3 en Alterno 2-2.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.