Trentino ook met andere been in poulefase CL

VoV, 30-10-2020. 5:36 uur. Het Italiaanse Trentino van Nimir Abdel-Aziz en Dick Kooy heeft zich via de tweede 3-0 zege in de driekamp bij de tweede voorronde van de Champions League geplaatst voor de poulefase. Na eergisteren met 3-0 van Dinamo Moskou te hebben gewonnen was er gisteren een 3-0 (19, 22, 18) zege tegen Lindaren Volley Amriswill, de ploeg van trainer/ coach Marco Klok.

Abdel-Aziz stond alleen in de eerste set in de basis en had in de tweede een serve invalbeurt, Hij scoorde 1 keer. Dick Kooy begon in de eerste twee sets in de starting six en bleef de derde set aan de kant. Hij scoorde 10 keer, waaronder een aantal erg fraaie drie meter aanvallen.

Zoals bij de 9-4 en 11-6 in de eerste set. Via 19-13 en 22-15 haalde Trentino, dat in de Serie A de laatste vier wedstrijden had verloren, de eerste set binnen. Na de time out van Marco Klok bij 17-13 in de tweede set haalde zijn ploeg in tot de 18-18 gelijke stand. Lucarelli en een ace van Kooy maakten het verschil, Amriswill kon echter opnieuw aansluiten bij 21-21, Trentino liep weer twee punten uit en met drie scores op rij voor de tegenstander werd het 25-22.

Twee gewonnen sets waren voldoende voor Trentino voor plaatsing, Dick Kooy bleef in de derde set ook aan de kant, hetgeen echter niet op het resultaat van invloed was. Trentino liep via 8-2, 16-9 en 21-14 opnieuw naar een ruime zege. Trentino maakte het verschil aanvallend en blokkerend, de eigen score bedroeg 52 om 32 punten.

Spelverdeler Simone Gianelli werd tot MVP van het duel gekozen. Bij Amriswill werd diagonaal Thomas Zass met 12 punten de topscorer.

In de poulefase van de Champions League (Poule E) zijn Novosibirsk, Friedrichshafen en Karlovarsko de tegenstanders van Trentino.