Twee NL-duo’s (v) in Final Four Apeldoorn

VoV, 12-09-2021. 4:15 uur.  De dames bij het FIVB World Tour toernooi in Apeldoorn hadden vrijdag de poulefase afgewerkt en voor hen stonden gisteren de eerste eliminatieronde via de KO ronden voor de kwartfinales en de kwartfinales op het programma. In de KO-ronde kwamen twee NL-duo’s in actie.

Wies Bekhuis/ Nadine Everaert hadden van doen met het duo Klinke/ Ottens. En rekenden in twee sets met hen af. Via 15-21 en 18-21.

In de eerste set maakten ze van 12-12 een 14-20 voorsprong en in de tweede ging een 8-13 voorsprong verloren bij 15-15, maar met de nodige veerkracht veranderden ze een gelijk opgaand duel tot 17-17 toch met 18-21 in winst.

Bekhuis/ Everaert gingen dus door naar de kwartfinale.

Anique Tavenier/ Lynn van Mill moesten afrekenen met Caluori/ Gerson om bij de laatste acht te komen. Maar die afrekening ging niet door, de tegenstanders waren een maatje te groot. Een groot maatje te groot gezien de 10-21 en 13-21.

Het leek er al snel op in de eerste set (na 1-6, 3-10) dat Tavenier/ van Mill een zware partij te wachten stond. Dat bleek ook helemaal te kloppen toen de stand naar 6-16 opliep en de set met 10-21 verloren ging. In de tweede set een soortgelijk beeld. Van 3-5 naar 4-10 en vervolgens werd de set met na 11-17 met 13-21 door Caluori/ Gerson gewonnen.

Tavenier/ van Mill zijn uit het toernooi en kunnen zich gaan voorbereiden op het volgende One Star FIVB World Tour toernooi, volgende week in Nijmegen.

Via twee zeges in de poulefase hadden zich twee koppels rechtstreeks voor de kwartfinale geplaats en daar voegde zich dus via winst in de KO-ronde nog Bekhuis/ Everaert bij.

Esmee Priem/ Iris Reinders hadden Caluori/ Gerson als tegenstander, die eerder gisteren verantwoordelijk waren voor de uitschakeling van Tavenier/ van Mill.

De eerste set ging met 21-17 na 12-9, 15-12 en 18-15  naar Caluori/ Gerson. In de tweede set konden Priem/ Reinders na een gelijk opgaande strijd tot aan 17-18, nadat het NL-duo een 6-10 voorsprong bij 10-10 verloren zag gaan, toeslaan. De 17-18 werd 17-20 en 18-21. De tiebreak gaf hetzelfde beeld, teams die aan elkaar gewaagd waren, maar op het beslissende moment in de eindstrijd trok Oranje met 14-16 aan het langste eind.

Priem/ Reinders gaan dus naar de Final Four in Apeldoorn.

Emma en Brecht Piersma zagen in de eerste set het duo Kunst/ Schmidt na de gelijke 8-8 stand bij zich weglopen. Het werd 13-9 en 16-12. De inhaalrace strandde vervolgens bij 18-16, waarna de set met 21-18 verloren ging.

In de tweede set keek het NL-duo al vlot tegen een forse achterstand aan (7-3, 10-4 en 15-7) en leverde een gevecht tegen de bierkaai om dit ongedaan te maken om er alsnog een tiebreak eruit te kunnen slepen. Kunst/ Schmidt bleven echter fier overeind en pakten het ticket voor de Final Four van Apeldoorn via 21-14.

De zussen Piersma zijn dus uit het toernooi en kunnen zich gaan voorbereiden op het volgende One Star FIVB World Tour toernooi, volgende week in Nijmegen.

Wies Bekhuis/ Nadine Everaert waren in de kwartfinale gekoppeld aan Betschart/ Stahli, die in de poulefase van het toernooi een ander NL-duo hadden verslagen. Een revanche mogelijkheid voor de nederlaag van hun NL-collega’s?

In de eerste set werd de kans om revanche te nemen niet benut. De snelle achterstand kon in de loop van de set niet meer worden ingehaald en via 9-6, 12-7 en 19-14 ging de winst naar Betschart/ Stahli.

In de tweede waren de rollen omgedraaid. Vlot kwam Nederland op 2-6, bij 9-10 was er bijna evenwicht, daarna sloegen Bekhuis/ Everaert zich van 14-14 naar 14-20 en wonnen met 16-21. De tiebreak was spannend na de 10-10, toen beide teams tot aan 14-15 elkaar niets toegaven. Op 14-15 scoorde Nederland het beslissende punt.

Bekhuis/ Everaert gaan dus naar de Final Four in Apeldoorn.

Voor vandaag staan de halve finales en de strijd om de medailles op het programma. Nederland is zeker van een finalist aangezien Priem/ Reinders en Bekhuis/ Everaert in de halve finale tegen elkaar spelen.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.