Vizier op volleybal

 

Tweede Nederlandse versterking Nordhorn

Nienke

Enkele weken geleden kon de ‘Geschäfsstelle’ van TV Nordhorn melden dat ze erin waren geslaagd om Nadja Hoff als spelverdeelster vast te leggen. Nadja kwam over van 2de divisionist Wevo ’70 in Weerselo. Nu meldt TV Nordhorn dat ze een tweede Nederlandse spelverdeelster aan zich hebben weten te binden, te weten de 22- jarige Nienke Kelder. Zij komt van Side – Out Slagharen naar Nordhorn, waar ze op een hoger niveau kan gaan spelen dan bij haar oude club.

Nienke begon ‘pas’ op 14-jarige leeftijd te volleyballen bij Side – Out in de B – jeugd, nadat ze daarvoor haar aanleg voor redding zwemmen, paardrijden en voetbal had getest. Ze heeft veel aan sport gedaan, maar uiteindelijk voor volleybal gekozen, het blijft voor haar de mooiste sport die er is.

Ze heeft altijd bij Side – Out gespeeld en er ook nooit aan gedacht om naar een andere club te switchen.  Side-Out vindt ze een gezellige vereniging waar de sfeer binnen en buiten het veld altijd goed is, desondanks is ze blij met haar keuze voor TV Nordhorn. “Dit komt op een mooi moment voor mij als volleybalster.” Licht ze haar overstap toe.

Nienke beantwoorde een paar vragen m.b.t. haar toch wel opmerkelijke keuze om in Duitsland te gaan spelen. En uiteraard was de eerste vraag of TV Nordhorn een logische keuze was.

Nienke: “Het is een hele eer om volgend seizoen voor TV Nordhorn in de Regionalliga te mogen spelen. Ik heb een serieuze concurrent naast mij als spelverdeelster, ik hoop veel van haar ervaring te kunnen leren. Ik wil mij zelf graag verder ontwikkelen als spelverdeelster om de aanvallers zo goed mogelijk te bedienen. Het niveau ligt bij TV Nordhorn beduidend hoger”

Wat heb je voor verwachtingen van de Duitse competitie?

Nienke: “Ik verwacht dat de Duitse mentaliteit bij elke wedstrijd naar boven komt, de vechtlust en de winnaarsmentaliteit. Dat is iets wat bij mij past, ik heb een hekel aan verliezen en ga altijd 200% voor de winst. Volleybal wordt in Duitsland intens beleefd, ik ben dan ook zeer benieuwd naar de competitie”

Je hebt een aantal keren meegetraind. Hoe kijk je tegen het nieuwe team en de trainingsstaf aan?

Nienke: “Het team bestaat uit jonge, enthousiaste meiden aangevuld met ervaren speelsters. Ik voelde meteen de passie voor volleybal en de wil om hard te werken voor het team. Na een paar individuele gesprekken met de trainer merkte ik wel dat hij enorm veel kennis en ervaring heeft. Hij laat het team flink werken en zit er kort op. Ik hoop nog veel van hem en het team te kunnen leren.”

Trainer coach Gerjan Heerkes is blij met de komst van Nienke. “ Met Nienke hebben we de spelverdeelsterpositie kunnen versterken en dubbel bezet. Tijdens het meetrainen van haar konden we Nadja vastleggen. In plaats van dat als een bedreiging te zien, zag ze direct de meerwaarde voor zowel het team, maar ook voor zichzelf. Iemand waar ze zich aan op kan trekken en van kan leren.  Ze is een temperamentvolle speelster die mooi in het teamplaatje van TV Nordhorn past. Ze is snel, speelt ook snel en durft de lijnen op het veld uit te zetten.

(Bron Geschaftsstelle TV Nordhorn, foto idem)