Vizier op volleybal

 

Twents trio in kwartfinales beker dames

VoV, 04-01-2019. 5:32 uur. Voor aanstaand weekend staan de kwartfinales de Nevobo beker op het wedstrijdprogramma. De koppelingen bij de dames zijn:

  • 06-01, om 15:00 uur VV Utrecht vs Sliedrecht Sport.
  • 06-01, om 15:30 uur Peelpush vs Springendal Set – Up ‘65
  • 06-01, om 18:00 uur Dros – Alterno vs Eurosped
  • 06-01, om 18:30 uur VV Dynamo vs Apollo 8.

Hoe ze in Utrecht bij VVU  tegen het duel met Sliedrecht Sport, de huidige koploper van de Eredivisie en landskampioen van 2018 en 2017, aankijken hebt u gisteren in hun voorbeschouwing kunnen lezen. In de Domstad gaan ze de uitdaging met een het team uit der Drechtsteden aan. Dat is wel duidelijk.

Tja, en zou het dan echt mogelijk zijn dat drie van de vier teams die zich gaan plaatsen voor de aanstaande halve finale uit Twente komen. Wordt de strijd om de Nevobo beker een soort van Twente Cup in het groot? Met Sliedrecht Sport of VV Utrecht als gast? De koppelingen zijn er wel naar, want Set-Up ’65, Eurosped en Apollo 8 gaan ons inziens wel als favoriet aan de duels beginnen. Nu nog waarmaken!

In de competitie stonden Alterno Apeldoorn (foto boven) en Eurosped al eerder tegenover elkaar. In Apeldoorn werd het toen in de eerste twee sets een afgetekende zege voor Eurosped (17-25, 14-25). In de derde set had de ploeg uit Vroomshoop meer moeite met de thuisploeg (23-25) maar won wel. Als laatste wapenfeit van vorig jaar was er voor Alterno de zwaar teleurstellende uitwedstrijd tegen Set – Up ’65 die met 3-0 (10, 6, 15) werd verloren. Wellicht is dat een reden om tegen Eurosped een paar tandjes bij te schakelen.

Ook in Apeldoorn, maar dan in Omnisport een half uurtje later, staan SV Dynamo en Apollo 8 (foto boven) tegenover elkaar.  In het jubileumweekend van hun 50-jarig bestaan kan de ploeg uit Borne het eerste historische bekersucces boeken. Namelijk zich plaatsen bij de laatste vier teams in de bekerstrijd. Dynamo is Topdivisionist,  ze staan daar negende.  Normaal gesproken moet Eredivisionist Apollo dit duel winnen, maar wat zeggen ze dan altijd? Het is de beker, het gaat over een wedstrijd, een slechte en een goede dag kan beslissend zijn. Ofwel, eerst maar waarmaken Apollo 8.  Dynamo heeft niets te verliezen. Winnen is stunten, verliezen is ‘Ha’k wa dacht!’

Springendal Set-Up ’65 organiseert een supportersbusreis, die is al bijna vol volgens de laatste berichten, naar de uitwedstrijd tegen Peelpush (foto boven). Peelpush is net als SV Dynamo ook Topdivisionist, maar staat daar wel een stukje hoger, ze zijn derde. Teams speelden natuurlijk in het verleden, voor de degradatie van Peelpush, jaarlijks tegen elkaar. Heeft Peelpush thuis ook nog wat goed te maken? Voor henzelf en de fans. We dachten wel, vorig jaar sloten ze bij hun laatste thuiswedstrijd met een 1-3 nederlaag tegen VCN het jaar af. Hun eerste verlies van het seizoen in eigen hal. Uiteraard is Set-Up favoriet en zal dat waar moeten maken, maar met enige regelmaat kan het ook spoken in de Körref.

Uiteraard houden we u op de hoogte hoe e.e.a. afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood / Peelpush.