Vizier op volleybal

 

Vacature full-time jeugdtrainer in Duitsland

VoV, 08-09-2018. 12:44 uur.  De volleybalbond van de deelstaat Mecklenburg  – Voorpommeren heeft per 1 november aanstaande een full – time trainersfunctie vrij in de jongenslijn. VCO Schwerin, het steunpunt van deze deelstaat, is de standplaats voor deze functie, die een verder bereik heeft en meer omvat dan clubtrainer. Onderstaand geven we u een taakomschrijving van de werkzaamheden van de ‘deelstaat – trainer’, die als ‘provinciecoach’ dus werkzaam is vanuit Schwerin.

*Training geven aan jongens in de leeftijdscategorie U12 tot U16, zowel zaal- als beachtraining. *Planning van trainingen en wedstrijden en het organiseren van trainingskampen, het coachen en begeleiden van de teams tijdens de wedstrijden. *Samenwerken, assisteren en ondersteuning verlenen aan trainers / coaches van het VCO Steunpunt. *Organisatorisch behulpzaam zijn bij de voorbereiding en organisatie van toernooien. *Als docent / medewerker helpen bij ‘train de trainers’ projecten, de clubtrainers in de deelstaat van adviezen voorzien en behulpzaam zijn bij hun verdere opleiding. *Wedstrijden van clubs in de deelstaat bezoeken teneinde jeugdige talenten te scouten.

Voor deze functie worden de volgende eisen gesteld:

*In het bezit van een A of B licentie als volleybaltrainer. (Bart – Jan, ik weet niet waarmee deze Duitse Licentie in Nederland te vergelijken is. Trainer 4 of 3?

*Ervaring als trainer met competitieve sporten, alsmede ervaring als clubtrainer.

*Bereid zijn om ’s avonds en in de weekenden te werken.

*De volgende eigenschappen dient de sollicitant te hebben: creatief, teamplayer, flexibel, betrouwbaar.

*Bereid om zichzelf voortdurend verder te ontwikkelen.

*Kennis van Duits, zowel in spraak als schrift. Waarbij het Duits spreken belangrijker is dan het kunnen schrijven.

*Om kunnen gaan met software programma’s, die in het volleybal gebruikt worden.

Indien u,  voordat u wilt solliciteren nadere informatie over deze functie wilt,  kunt u zich richten tot Bart – Jan van der Mark, die reeds als trainer aan VCO Schwerin, dat in de tweede Bundesliga uitkomt, verbonden is. Zijn mailadres is bartjanmark@hotmail.com Niet te lang wachten, de sollicitatieprocedure sluit per 14 september aanstaande.

Rechtstreeks solliciteren kan natuurlijk ook, mail uw volledige volleybal CV naar wiebe@vmv24.de , zijnde het mailadres van de ‘Geschäfsführer’ van de volleybalbond van Mecklenburg – Voorpommeren.

Om vergissingen, onbedoelde foute vertalingen en mogelijke onduidelijkheden uit te sluiten hebben we hieronder de volledige advertentie in het Duits opgenomen.

gh @ Vizier op Volleybal.