Van Aalen wel, Parkinson niet naar kwartfinale CL

VoV, 09-02-2024. 6:33 uur. VakifBank van Sarah van Aalen heeft gisteravond ook de return in de Champions League play-offs tegen het Poolse Rzeszow met 3-0 gewonnen.  De gasten kregen 12, 18 en 23 punten per set mee.

Na twee sets die met overmacht werden gewonnen genoot VakifBank even te lang van de plaatsing voor de kwartfinale. In de derde set kwamen ze met 4-10 en 6-15 achter, maar die schade was bij 19-19 weer gerepareerd. De 24-21 werd nog 24-23 voordat het beslissende punt werd gescoord. In set één liep VakifBank van 10-8 uit naar 22-9 en in de tweede set kon Rzeszow een 14-5 achterstand inlopen tot 16-15, maar moest daarna de thuisploeg opnieuw laten gaan.

Met 58 om 42 punten was VakifBank overtuigend de betere ploeg. Sarah van Aalen scoor één keer via de opslag. In de kwartfinale is Conegliano van Robin de Kruijf de tegenstander van VakifBank.

Tours van Michaël Parkinson heeft de opgelopen achterstand uit de eerste wedstrijd (3-1 verlies) in Berlijn niet kunnen goedmaken. Op eigen veld leed Tours gisteren een 0-3 nederlaag via de setstanden 22-25, 18-25 en nogmaals 22-25. Na twee sets was de strijd gestreden.

BR Volleys kon het beslissende verschil in de eerste set na 19-19 maken. De driepunter naar 19-22 gaf hen de marge voor de uiteindelijke 22-25 winst. In set twee waren de verschillen bij 6-11 en 9-17 al dermate groot dat Tours aan een onmogelijke opgave bezig was. Via 15-21 werd het 18-25. In de derde set stond er dus niets meer op het spel en ook die set werd door BR Volleys gewonnen.

Michaël Parkinson scoorde 4 keer. Tours had een lagere eigen score van 4 punten, maar een veel hoger foutenlast. (25 om 16). BR Volleys speelt in de kwartfinale tegen Trentino.