Vizier op volleybal

 

Voltena pakt volle winst op Peelpush

VoV, 09-02-2024. 6:29 uur. In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie heeft Voltena laten zien dat ze klaar zijn voor de nacompetitie. Met mooie acties, goede service druk en vooral een uitstekende verdediging versloegen ze Peelpush met 3-0.

Set 1 ging lang gelijk op, er waren lange rally’s waarbij Voltena libero Angelique Verheul haar verdediging goed neerzette om de bal van de vloer te houden, en vanaf 20 punten maakte Voltena een gaatje na een slim ingezette dubbele wissel en won het de eerste set met 25-23.

Set 2 begon Voltena sterk, met mooie aanvallen van Senna van den Berg, Sarah van Esch en Anique Tavenier. Peelpush kwam met verassende diagonaal speelster Juul Crins en scorende passer loper Wies Smits nog even wat dichterbij maar daarna maakte Voltena het af met 25-21.

De beslissende set was het voor het eerst in weken weer een feestje in sporthal de Crosser in Werkendam. DJ Maurizio en het publiek zweepten het team van Voltena op en spelverdeelster Jill de Groot liet haar aanvallers van alle kanten, inclusief de 3 meter, scoren. Met 25-19 werd ook set 3 op naam van Voltena geschreven en daarmee behaalde het de volle 3 punten. Alle vizier is nu op de nacompetitie waar vanaf plek 10 de weg naar boven kan worden ingezet.

gh @ VoV, verslag van Wendy Tavenier, Voltena. Foto Weeda media