Vizier op volleybal

 

Vier nederlagen op een rij voor Zaanstad H2

VoV, 08-02-2024. 14:47 uur. Vier op een rij. In de afgelopen vier wedstrijden wist Merkala Zaanstad Heren 2 slechts vier punten te pakken. Het moge duidelijk zijn dat de laatste vier wedstrijden allemaal verloren gingen.

In de wedstrijd van afgelopen zaterdag werden alle vier de sets verloren. Geen reden om iets te vieren dus. Tegen Sovoco voltrok zich weer een kat-en-muis-spel. De gasten uit Soest wisten in de eerste twee sets al snel een gat te slaan. De Zaankanters wisten zich echter uit geslagen positie terug de set in te knokken. Beide keren mocht het echter niet baten. Over de gehele linie was Sovoco duidelijk de betere ploeg in de eerste twee sets.

Dat het geen walk over was bleek misschien wel het beste uit de derde set. Wederom een beeld dat we recentelijk eerder gezien hebben. Goed, Merkala Zaanstad Heren 2 keek alsnog tegen een achterstand aan. Maar dit keer kwam zowaar de set binnen handbereik. De (relatief) goede vorm kon helaas niet vastgehouden worden. Of was misschien überhaupt niet goed genoeg.

In de vierde set liet het Zaanse team het weer wat meer vieren. Daarmee werd het beeld weer meer zoals in set één en twee. Het is geen schande te verliezen van een team als Sovoco, maar een absolute nederlaag zoals deze was niet nodig geweest. Zo voelt het langzaam alsof we in herhaling vallen.

Het wordt dus hoog tijd voor het Zaanse tweede om weer punten te gaan pakken. Weer wedstrijden te gaan winnen. En weer feestjes te gaan vieren. Van de afgelopen vier wedstrijden speelde Zaanstad er drie tegen teams uit de top vijf. Aankomende zaterdag wacht de huidige nummer zes. Op bezoek in Culemborg bij Shot. Tot dan!

gh @ VoV, verslag van Marc van den Hurk, Zaanstad Heren 2. Foto Jan van den Noort.