Vizier op volleybal

 

Varenhorst en partner door in Doha

VoV, 13-03-2019. 5:56 uur. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde hebben zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de prestigieuze Katara Beachvolleybal Cup. In Doha debuteerden ze vandaag als nieuw duo op de World Tour en op het sterk bezette viersterren toernooi versloegen ze in de kwalificatie Letland en Australië.

In de eerste ronde van het kwalificatietoernooi stonden de BTN – heren tegenover het Letse team Samoilovs / Gabdullins. Het BTN duo nam in het middendeel van de eerste set (na 12-12) afstand en kon uitlopen naar 17-13. Bij 17-16 was de spanning terug, echter niet voor lang (21-17) In de tweede doorgang had het Oranje duo bij 14-11 al beslissend voordeel en dat hielden ze met een puntje meer en minder vast tot aan 21-18 end e 2-0 winst.

In de beslissende tweede kwalificatiewedstrijd moesten Varenhorst en Van de Velde winnen van het Australische duo Durant/Schumann. Het werd een spannende, gelijk opgaande partij in de zware, enorm warme omstandigheden. Uiteindelijk wisten de Nederlandse heren met het kleinst mogelijke verschil de twee sets naar zich toe te halen. Via twee keer 21-19 wonnen ze.

Varenhorst / van de Velde zijn ingedeeld in poule F en spelen hun eerste wedstrijd tegen Kantor / Losiak uit Polen. De andere wedstrijd in hun poule is Mol / Sorum vs Perusic / Schweiner.

Titelverdedigers: Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen komen in het hoofdtoernooi in actie, ze willen deze week hun titel verdedigen in Doha.  Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen gaan in Doha proberen om de Katara Beachvolleybal Cup weer op hun naam te schrijven.

In 2018 wonnen de BTN – heren de titel en daar gaan ze nu weer voor. In de poulefase beginnen ze tegen het Turkse duo Giginoglu / Gögtepe. Daarna volgt er een wedstrijd tegen Brazilië of Zwitserland.

gh @ Vizier op Volleybal. bron o.a. Nevobo. Foto FIVB.