VCN Dames 1 verliest wederom nipt

VoV, 04-12-2017. 12:07 uur.  Zaterdag 2 december waren zowel Maatwerkers/VCN D2 als Laudame Financials/VCN D1 te gast in de Prima Donna Kaas Arena van Huizen. Maatwerkers/VCN Dames 2 wist twee sets met ruime cijfers te winnen maar helaas werd er toch verloren met 3-2.

Anouk van Maatwerkers/VCN Dames 2 sloot na haar eigen wedstrijd weer bij ons aan ter vervanging van Juliëtte Mol. Juliëtte kon gelukkig zelf weer op de bank plaats nemen en vervulde haar rol als organisator van de wisselbordjes met verve.

De eerste set ging Laudame Financials/VCN Dames 1 met veel vuur van start met Tess, Marjolein, Dominique, Kirsten, Tessa, Maureen en Bjorna in de basis. Bjorna had goed zicht op de “net-uit”- services van Huizen. Puntje voor puntje werd de voorsprong uitgebreid in het begin van de set. Helaas kwamen we aan het eind langzaam de voorsprong kwijt. Mede door een dubieuze waarneming van de lijnrechter kwamen de dames uit Capelle niet op setpoint. Waarna ze zelf de setwinst verspeelde en de set met 25-23 naar de dames van Prima Donna Kaas ging.

Set twee en drie werden een waar gevecht. Maureen werd in de tweede set vervangen door Ilse die er meteen volle bak tegenaan vloog. De blokkering stond als een huis waardoor Huizen moeite had met scoren. Tessa toverde in de tweede set zelfs een ware Ngapeth bal uit de hoge hoed. Beide sets werden met hard werken en goed spel gewonnen met 22-25!

Met deze 1-2 voorsprong ging Laudame Financials/VCN Dames 1 uiteraard voor de 1-3 overwinning. Helaas stonden ze in de vierde set binnen no – time tegen een flinke achterstand aan te kijken. Aanvallend had Huizen hun spelletje iets aangepast om ons blok te omzeilen. De tactische omzettingen en wissel konden hier helaas niet genoeg verandering meer in brengen voor de dames van VCN. Op het eind van de set wisten ze nog iets dichterbij te komen maar helaas werd de vierde set verloren met 25-19.

Wederom een vijfsetter dus. Helaas keek VCN in deze vijfde set ook al snel tegen een achterstand aan. Voor het wisselen van kant wisten ze gelukkig nog weer wat in te lopen op Huizen dus gingen ze met een minimale achterstand naar de andere kant. Deze inhaalslag konden ze helaas niet meer voortzetten. Huizen maakte de set vakkundig af en won met 15-9. Helaas dus twee maal een 3-2 verlies in de Prima Donna Kaas Arena.

Volgende week speelt Laudame Financials/VCN Dames 1 op Super Saturday tegen SV Dynamo uit Apeldoorn.