Vizier op volleybal

 

VCN met MA+ selectie naar finale NOJK.

VoV, 20-02-2024. 16:43.  Zaterdag 17 februari werd er in Capelle aan de IJssel de NOJK halve finale gespeeld door VCN MA+. De selectie bestaande uit speelster van VCN D1, D2, D3 en D5 hadden 5 wedstrijden op het programma staan.

De eerste wedstrijd die op het programma stond was tegen Voltena. De meiden hadden in de eerste set een vloeiend spel. De eerste set had VCN met 25-14 gepakt. Daarna moesten de meiden in de tweede set harder werken voor hun spel. Voltena pakte hun spel terug en halen de tweede set met 25-20 binnen. De wedstrijd tegen Voltena eindigde met 1-1. Er werd gevochten door VCN, maar niet genoeg om beide punten binnen te slepen. Op naar de volgende wedstrijd dan maar…

De tweede wedstrijd die gespeeld zou worden in Capelle was tegen Volley Tilburg. VCN begon de eerste set met veel energie. Ze raapte alle ballen van de grond en sloegen de mooiste ballen in het veld van de Volley Tilburg. Dat beloonde zich op een eindstand van 25-12. De meiden hadden het gemakkelijk in de eerste set, maar moesten deze energie erin houden om de volgende set te kunnen pakken. Volley Tilburg maakte het VCN in de tweede set wat moeilijker. Gelukkig lieten de meiden een mooi spel zien. Wat gelukkig een eindstand van 25-21 opleverde. De tweede wedstrijd had VCN met 2-0 gewonnen tegen Volley Tilburg.

De volgende wedstrijd werd tegen Taurus gespeeld. In de eerste set zat VCN er lekker in. Daarmee pakte VCN de eerste set gemakkelijk met 25-16. Taurus ging met hun staart tussen de benen de tweede set in. Het is nu aan VCN om de goede spirit erin te houden. VCN bleef de dominante rol aanhouden en won deze set zonder enige moeite met 25-15. VCN maakte er weer een mooie eindstand van 2-0. Hierdoor ging VCN vol goede moed de volgende wedstrijd in. VCN stond na deze wedstrijd op nummer 2 in de poule, dus ze moesten nog even aan de bak.

VCN had nog twee wedstrijden op het programma. De eerste die ze hadden was tegen VCV. In de eerste set was VCN on Fire op het volleybalveld. De deuken werden in de grond geslagen in het veld van VCV. De eerste set verliep heerlijk met een eindstand van 25-17. De tweede set begon en de meiden bleven hun eigen spel spelen. VCV kon geen grip krijgen op het spel van VCN. Er werd gespeeld als een team en er was veel plezier spatte er in het veld vanaf. Tenminste aan de kant van VCN, want ook de tweede set wisten ze te pakken met een mooie stand van 25-18.

VCN stond onder Inter Rijswijk met 1 punt verschil. De winnende wedstrijd was in zicht. Drie keer raden tegen wie VCN moest spelen. Inderdaad tegen Inter Rijswijk.

De spanning was aan beide kanten nadrukkelijk aanwezig. Het was een wedstrijd waar bekende van elkaar tegen over elkaar stonden. Zowel in het veld als op de bank als de tribune.

In de eerste set waren de teams aan elkaar gewaagd. Er werden mooie punten gemaakt aan beide kanten, maar VCN was net iets sterker. Na een heerlijke eerste set was de eindstand 25-22 geworden voor VCN. ‘‘Gas erop en door” Inter Rijswijk moest op dit moment meer gaan geven, maar VCN bleef hun eigen spel spelen. Ook in de tweede set spatte het hoge niveau ervan af.

Halverwege de tweede set had VCN een voorsprong van 5 punten en deze gaven ze niet meer weg. Met 25-21 was de 2-0 winst zeker. En daarmee ook de poulewinst van deze halve finale NOJK. Na deze spannende wedstrijd stond het hele team te zingen en te springen, want ze gaan naar de finale op 30 maart in Apeldoorn. Het was een top dag voor VCN.

De meiden hebben een uitstekend spel laten zien en mede dankzij de enthousiaste coaches; Mark Jansen, Robert Jansen en Marijn Boerman zijn de meiden door naar de finale. Niks te doen op 30 maart? Dan zien we jullie 30 maart in Apeldoorn!?

gh @ VoV, verslag door en foto via Mark Jansen, VCN.