VCN sluit regulier seizoen winnend af

VoV, 12-02-2023. 9:07 uur. VCN maakte het gisteravond in Capelle aan den IJssel na twee gemakkelijk gewonnen sets wel erg spannend, maar wist de vijfsetter toch winnend af te sluiten. De mannen van coach Van Hal eindigen hiermee op een 9e plaats en houden Talentteam Papendal, Taurus en ZVH achter zich.

VCN begint de eerste set sterk en staat al zeer snel op 6-1 voorsprong. Prima Donna Kaas Huizen heeft het lastig, wat aan de kant van VCN alleen maar voor een extra impuls zorgt. De thuisploeg dendert door en laat PDK op 25-11 verslagen achter.

Set twee, weet VCN dit niveau vast te houden? Het kost hen in ieder geval meer moeite. PDK komt deze set tweemaal op een magere voorsprong, maar vanaf 9-9 vindt VCN het genoeg geweest. Met een serie van maar liefst zes punten op rij lijken ze ook hier weer af te stevenen op een gemakkelijke setwinst. De bezoekers sprokkelen nog wat punten bij elkaar en weten daarmee de 19 te bereiken, maar de setwinst gaat wederom naar VCN.

De beruchte – en altijd lastige – derde set. De rollen kijken volledig omgedraaid. VCN krijgt het moeilijk en PDK grijpt deze kans met beide handen aan. Coach Van Hal probeert de set met een aantal wissels nog te redden, maar het mag niet baten. PDK is op stoom en laat VCN met dezelfde setstand als in de 2e achter, maar deze keer staan zij aan de winnende kant.

Ook in set vier weet VCN het spel niet te herstellen. PDK pakt vanaf het begin af aan de leiding en doet er alles aan om er een vijfde set uit te slepen. Een late inhaalslag van VCN lijkt nog even voor een verrassing te gaan zorgen, maar het is toch PDK dat de 2-2 maakt. Op naar de vijfde set.

In set vijf laat VCN direct zien dat ze de strijd aan willen gaan om de wedstrijd toch winnend af te sluiten. Onder leiding van passer/loper Cain van Hal lijkt die overwinning ook gemakkelijk binnen handbereik te komen, maar PDK lijkt toch andere plannen te hebben. Ze weten zich terug te vechten tot 14-14, waardoor de wedstrijd weer helemaal open lijkt te liggen. Op de service van Jelle Leeuwis is het echter toch VCN dat vanavond als winnaar uit de bus komt.

De 22ste en laatste speelronde van de reguliere eredivisiecompetitie zit erop. De gewonnen punten in deze laatste ronde brengen VCN op een 9e plaats, wat betekent dat ze over twee weken aan het laatste gedeelte van het seizoen zullen beginnen in de B-poule. De posities uit de eredivisiepoule worden meegenomen in de B-poule. Dit betekent dat VCN op een derde plek begint met 2 punten. Regiorivaal ZVH staat met 0 punten op de laatste plek.

gh @ VoV, verslag van Stephanie van Berkum-Hofs, VCN. Foto VCN.