Veracles D2 verliest derby vs Donitas D3

VoV, 24-09-2019. 8:31 uur. De eerste wedstrijd van het seizoen! Wat hadden we er zin in! Na een goede voorbereiding van oefenwedstrijden en toernooien, was het tijd om echt van start te gaan. Meteen de eerste wedstrijd was tegen Donitas D3, een wedstrijd die je toch altijd net iets liever wilt winnen dan alle andere. Deze ploeg waren we ook in de voorbereiding tegengekomen, dus daardoor wisten we wat ons te wachten stond.

De eerste set gingen beide teams gelijk op. Ondanks dat de opstelling van Veracles verkeerd was opgeschreven, wisten we opstellingsfout vaak te voorkomen. We speelden scherp de wedstrijd en wisten vanaf een gelijke stand 8-8 de voorsprong te nemen naar 15-9. Donitas besloot toen een time-out te nemen, om ons uit de flow te krijgen. Veracles stond goed te spelen, we waren scherp, hadden veel in de verdediging en wisten het vaak in een keer af te maken met de aanval. De voorsprong werd nog verder voortgezet naar 19-14, als Veracles zo door bleef spelen was deze eerste set voor ons!

Maar Donitas ging alles op alles zetten, de set was nog niet verloren. Nummer 2 kwam aan serve en daarmee wist Donitas vier punten te scoren. Nu werd het nog spannend, op 20-18 werd er dan ook een time-out door Veracles genomen. We moesten ons aan onze afspraken houden, we weten waar de oplosbal kan, blijf communiceren in de pass en blijf aanbieden voor de aanval. Helaas lukte het niet meer, zelfs een time-out en een dubbele wissel hielpen niet. Donitas wint deze set op het nippertje, 25-23.

Nieuwe set, nieuwe kansen. Deze keer wel de juiste opstelling, dus daar mag het niet aan liggen. Wat we aan het begin van de vorige set goed deden, pakte Veracles nu ook weer op. We speelden netjes en constant, hielden ons aan de afspraken. Maar Donitas is een sterke ploeg, met een goede aanval en ook een sterke verdediging. Gelukkig kwam A. Storteboom aan serve en wist zij de stand van 6-6 naar 13-6 te trekken. Donitas leek wel iets terug te komen, met zelf ook een sterke serve. Op 15-13 vroeg Veracles een time-out aan, we wilden de voorsprong namelijk wel behouden! Weer dezelfde actiepunten werden op scherp gezet; communicatie, aanbieden en slim spelen. Veracles wint deze set uiteindelijk met overtuiging, 25-18.

De derde en vierde set kunnen we eigenlijk wel samenvatten. Met vlagen speelt Veracles goed, maar eigenlijk was Donitas ons altijd net een stapje voor. Alles wat in de eerste twee sets goed ging, leken we ons nu niet meer op te kunnen focussen. Daardoor werd de sfeer ook minder positief en werden er domme foutjes gemaakt. Donitas wint deze twee laatste sets (25-19, 25-17) en daardoor de wedstrijd terecht. Wij, Veracles, hebben zeker wat actiepunten waar we aan kunnen werken de komende week. Volgende week zaterdag mogen we onszelf nog een keer laten zien tegen Donitas, maar dan tegen Donitas D2.