Vizier op volleybal

 

Verlies via golden set voor Orion vs. Panathinaikos.

VoV, 26-01-2023. 19:47 uur. Orion stond om door te gaan naar de halve finale van de Challenge Cup tegen het Griekse Panathinaikos voor de lastige opgave om een 1-3 nederlaag uit Doetinchem eerst goed te maken middels 0-3 of 1-3 winst en dan ook nog de Golden Set voor zich te beslissen.

Bij Orion aan de lijn stond niet hoofdtrainer Dirk Sparidans, die verstek moest laten gaan vanwege verwachte gezinsuitbreiding deze week, maar de onlangs bij de Nevobo opgestapte Saskia van Hintum. Die daarmee een vervolg gaf aan hun eerdere samenwerking als hoofdcoach en assistent/ coach bij de Zwitserse damesploeg.

Op Regio8.nl was te lezen dat Saskia van Hintum trots is op haar tijdelijke rol, al is het leiding geven aan mannenteams in het volleybal geen doel voor haar op zich. “Dit is wel een goede kennismaking om daar eens over na te denken”, zegt ze. “Het is ook een win-win situatie om op deze manier te leren hoe het is om te coachen in het herenvolleybal. Wie weet is het nog iets voor de toekomst.”

De wedstrijd: Vooraf gold ‘It ain’t over until it’s over’ ofwel ‘it ain’t over till the fat lady sings’ ofwel ‘it ain’t over yet’ zoals op het affiche van Orion stond. En het duurde tot   na de golden set voor het over was voor Orion.

De ploeg leverde een hele knappe prestatie door in de reguliere wedstrijd geen setje af te staan. Met 22-25, 23-25 en 20-25 dwongen ze de golden set af. Daarna ging de allesbeslissende set toch nog verloren. Een beetje ongelukkig kwam er via 15-12 een eind aan het Europese avontuur van de ploeg uit Doetinchem. Wel een afscheid met opgeheven hoofd.

Wat de eigen score betreft was Orion in alle reguliere wedstrijdsets de betere., Alleen in de tweede was het met 15 om 16 punten nipt. In de eerste was de eigen score 17 om 22 en in de derde 14 om 24. Dat was dus duidelijk. Echter in de golden set waren de cijfers omgekeerd, met name omdat Panathinaikos in een keer zeer goed stond te blokkeren met 5 om 0 blokpunten en met een eigen score van 14 om 7 de rollen omgedraaid had.

Bij Orion kwamen Jasper Wijksma met 19 punten, Samuli Kaislasalo met 17, Edson Felicissimo met 13 en Beau Wortelboer 10 keer met hun scores in de dubbele cijfers.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hans van Dijk.