Vlotte zeges voor Team 22 en VC Sneek

VoV, 16-01-2022. 5:49 uur. Het resterende programma van gisteren in de Eredivisie dames na de uitgestelde wedstrijden tussen Regio Zwolle Volleybal vs. Apollo 8 en VV Utrecht vs. Sliedrecht Sport bestond uit Set-Up ’65 vs. Team 22 en Voltena vs. VC Sneek. In beide gevallen kreeg een laaggeplaatst team een beduidend hoger op de ranglijst staande ploeg op bezoek.

In Ootmarsum pakte het nog ongeslagen Team 22 de elfde zege op rij. Drie sets gingen in vlot tempo naar de bezoekers (11-25, 11-25 en 19-25), alleen in de tweede set was de thuisploeg na een ruime voorsprong (16-10) en een spannende finale (21-21) het effectiefste in de afwerking bij de big points.

Team 22 haalde aanvallend (29 om 40) en blokkerend (3 om 19) het meeste voordeel. Elles Dambrink werd de topscorer van de partij. Demi Korevaar (5 blokpunten), Elles Dambrink (4 blokpunten) en Britte Stuur (ook 4 blokpunten) waren aan het net moeilijk te passeren obstakels. Bij Set-Up werd Jorieke Bodde de meest scorende speelster met 11 punten.

In Werkendam won VC Sneek met 0-3 van Voltena. Een snelle en ruime voorsprong (0-5, 2-10) bracht de ploeg uit Sneek in de eerste set via 11-18 naar een 18-25 zege.

In de tweede set kwam Voltena bij 20-20 op gelijke hoogte, kon op 20-21 vanwege een misverstand tussen spelverdeelster en midaanvalster de side out niet scoren (20-22) en sloeg na de eigen time out de bal buiten de lijnen voor 20-23. Nynke Oud zette de Friezinnen met een ace op 20-24, bij 22-24 nam Henriëtte ter Steege haar tweede time out, waarna een netfout van Voltena de set besliste (22-25)

In de derde set bouwde Sneek een 10-17 voorsprong op, kwam echter door veel eigen fouten nog bijna in de problemen (16-18), maar was op tijd weer bij de les om via 18-23 en 22-24 de set met 22-25 voor zich te beslissen.

• 13> Set-Up ’65 12-4

Voor vandaag staan de wedstrijden Eurosped vs. FAST en Peelpush vs. VCN op het programma. Beide duels beginnen om 15:30 uur.