Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg D1 wil met nieuwkomers Top 5 plaats

VoV, 17-05-2023. 17:50 uur. Midaanvalsters Beaudine Verweij en Lieke van der Wielen, het zijn de nieuwkomers bij Volley Tilburg Dames 1. Ze moeten het vertrek van de middens Elise Broers en Finke van der Markt en passer-loper Kim van den Boorn opvangen. Blijvers zijn Loni Wissink en Rinske van Haelst (dia), Aukje van Loon en Noor Goossens (setter), Mila van Hoof, Serena van der Made en Paula Schellekens (passer-loper), Julia de Haan en Kira Westland (libero) en Peggy Blom (midden). Ook coach Dennis Gelissen blijft. Hij krijgt assistentie van Geanpaul Mercera.

Met deze ploeg wordt komend seizoen ingezet op een plek bij de beste vijf. Dat wordt een hele uitdaging na de toch tegenvallende tiende plaats van het afgelopen seizoen. Maar die top vijf wordt wel belangrijk.

Nieuwe divisie: De Nevobo gaat namelijk voor het seizoen 2024/2025 de competitie-indeling veranderen. Vanwege corona kwamen er een paar jaar geleden twee topdivisies, in plaats van één. Maar na komend seizoen wordt het aantal topdivisies echter weer teruggebracht naar één. Daar staat tegenover dat er tussen de Eredivisie en de Topdivisie een nieuwe divisie komt. (De naam daarvan is nog niet bekend) Ook wordt dat seizoen op alle niveaus het aantal teams per competitie teruggebracht van 12 naar 10.

Dat valt op te maken uit de nota ‘Consequenties a.g.v. aanpassing omvang poules en herijking piramide’, van de volleybalbond. Oftewel, wie in 2024/2025 in de nieuw te vormen divisie terecht wil komen, zal in het komende seizoen bij de beste vijf van de twee huidige topdivisies moeten eindigen.

Nieuwkomers: Met de twee nieuwkomers is het aantal posities op midden in ieder geval weer opgevuld. Beaudine Verweij (foto boven) brengt ondanks haar pas 22 jaar een bak ervaring met zich mee. De 1.93 meter lange volleybalster speelde de afgelopen 5 jaar in de Verenigde Staten bij diverse teams. Daar bleek dat ze behalve op midden ook op diagonaal uit de voeten kan. Voor haar Amerikaanse avontuur speelde Beaudine bij Peelpush en Weert

Andere nieuwe midden is de 23-jarige Lieke van der Wielen. Lieke speelde afgelopen seizoen nog bij de Tilburgse Studenten Volleybal Vereniging Gepidae in de promotieklasse. De Tilburgse studenten werden afgelopen seizoen kampioen in de promotieklasse B. Lieke brengt, zo bleek al bij de trainingen die ze bij haar nieuwe team meedraaide, een berg enthousiasme met zich mee.

Geanpaul Mercera (39) zat afgelopen seizoen al af en toe als assistent naast coach Dennis Gelissen op de bank. Geanpaul begon met volleybal op Curaçao. Na zijn verhuizing naar Nederland speelde hij bij Hajraa, Gepidae, VC Goirle en Volley Tilburg. Omdat zijn knieën niet meer meewerkten koos hij vijf jaar geleden voor het coachschap. Afgelopen seizoen was hij coach bij Volley Tilburg Dames 2.

gh @ VoV, bron persbericht Volley Tilburg Dames1. Foto’s idem.