Voorronde Nevobo beker m / v

VoV, 08-09-2019. 5:10 uur. Voor een aantal dames en heren teams is het seizoen al begonnen. Zij kwamen in de voorronde van het toernooi om de Nevobo beker in actie. De wedloop in de race naar Europees volleybal is voor enkele teams een teleurstelling geworden, anderen mogen nog dromen in ieder geval tot 14 september, als de eerste ronde wordt gespeeld.

Bij de mannen:

Compaen en NVC beten afgelopen week het spits af, die wedstrijd ging met 3-1 naar Compaen. Met de nipte setstanden 27-25, 27-25, 20-25 en 25-16. Compaen is ingedeeld bij ronde C bij de teams Holtland Accoutants Set Up IJsselmuiden,  HHB coaching / CSV en Madjoe. De wedstrijden worden  in Enkhuizen gespeeld.

Sudosa – Desto won in Assen met 3-0 van Twister Veracles. Via de setstanden 25-13, 25-17 en 25-20 en gaat uitkomen in ronde A met  als tegenstanders Vovem ’90, FOOX Olhaco en Renswouw. Dat laatste team plaatste zich via een 3-0 zege (17, 22, 19) op US Amsterdam voor de eerste ronde.  De wedstrijden worden gespeeld in Emmeloord, waar Vovem de gastheer is.

VC058 verloor de Friese bekerderby in Leeuwarden met 1-3 van VC Sneek. De eerste twee sets gingen met 23-25 naar Sneek, VC058 kon verlies met 25-19 uitstellen, maar dat lukte niet nog een tweede keer. Sneek plaatste zich met 21-25 in ronde E, waar ze SV Dynamo Apeldoorn Heren 3, VV Amsterdam en Spaarnestad zal tegenkomen. Er wordt in Amsterdam gespeeld.

Bij de dames:

Tweede Divisionist Pegasus speelde in Tilburg tegen Heva VCV uit Varsseveld voor een plaatsje in poule I. Het werd 3-1 voor de thuisploeg. Al met al was het een nipte aangelegenheid, waarbij drie van de vier sets met twee punten verschil werden beslist. Pegasus won de eerste set met 25-18, vervolgens eindigden de sets steeds met 23-25. Alleen de derde was in het voordeel van VCV. Pegasus speelt op 14 september in de Dorper Esch in Denekamp tegen Krekkers Dames 2, WVC Volley en DeVoKo. Maar of dat met een sporthal die nog bij wijze van spreken gedeeltelijk in de steigers staat de meest geschikte locatie is?

IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles  won met 0-3 bij de Bevers in Lemelerveld. De gastheren kwamen niet verder dan 16, 10 en 15 punten tegen de degradant uit de Topdivisie.  Veracles vervolgt de bekerstrijd op 14 september in Hoogeveen tegen SVI, Betech Olhaco en Hake Tjoba.