VoV langs bij de dames in Europa en Azië

VoV, 23-11-2022. 5:35 uur. Van de wedstrijden in Italië, Duitsland en Frankrijk berichten we reeds in aparte overzichten, voor de overige speelsters in het buitenland doen we dat nu met dit artikel.

Celeste Plak is met Hemeji Victorina op de laatste plaats in Japan beland. Na acht wedstrijden was er pas één zege. Afgelopen weekend werd twee keer verloren. Twee keer met 3-0 van NEC Red Rockets. Zaterdag bleef haar ploeg drie keer onder de twintig punten steken, zondag was er met 28-26 in de eerste en 27-25 in de derde set meer spanning.  Celeste Plak scoorde zaterdag 13 keer en zondag 25 keer.

In Griekenland was er een 0-3 zege van Panathinaikos bij rode lantaarndrager Irinios. De hekkensluiter kreeg 11, 20 en 22 punten per set mee. Maret Grothues speelde niet. Panathinaikos staat op de 4de plaats.

Lamia van Anna Mebus leed een 3-0 nederlaag bij Ilisiakos, de nummer twee van de ranglijst. Na de 25-12 en 25-21 kon Lamia het in de derde set nog spannend maken.  Met 27-25 was het net niet goed genoeg voor een vierde set. Anna Mebus stond drie sets op spelverdeling en scoorde 2 keer. Lamia staat op de 10de plaats.

Asterix Avo, met 4-11 de koploper in België, boekte een 3-2 zege tegen Charleroi. De 25-22 en 25-21 gaven hen een 2-0 voorsprong, die echter na 22-25 en 20-25 ook weer van de borden was. Met 16-14 trokken ze daarna toch aan het langste eind. Laura Overwater scoorde 13 punten, waarvan 6 blokkerend. Nova Marring kreeg er 27 op het scorebord. Zij kreeg totaal 65 set ups ter afronding.

Op Cyprus was er gisteravond een nederlaag voor Lemesos van Nikki van der Veen. Zij speelden de uitwedstrijd tegen Salamina Famagusta, dat op de ranglijst met één puntje minder een plaatsje lager staat. Lemesos is de nummer vijf in de stand en heeft zich als target gesteld om de play-offs van de top 4 te halen. Het werd een spannend duel dat voor Lemesos net niet de goede kant opging.

De eerste set ging met 25-22 verloren, in de tweede kon de ploeg van Nikki van der Veen een 15-20 voorsprong niet naar de finish brengen en verloren ze alsnog met 29-27. In de derde set lukte het wel om na 12-11 via een serveserie van haar uit te lopen naar 14-20 en via de 18-25 setwinst de stand op 2-1 te brengen. De vierde set ging daarna opnieuw met minimaal verschil (25-23) naar de thuisploeg, nadat Lemesos een 23-18 bij 23-23 goed had gemaakt, maar door eigen fouten alsnog verloor (25-23).

Nikki van der Veen speelde alle vier sets, scoorde 11 punten en had passend met 71% goed ook een belangrijke bijdrage. Haar team staat nu 6de.