Vizier op volleybal

 

VoV weekend Top 10 ( Fin)

VoV, 13-04-2019. 6:20 uur.  De laatste van het seizoen. De Top 10 gaat met vakantie. Zo af en toe zal (en meer) zich nog wel melden, als er iets te melden is tenminste. De play-offs, de p/d wedstrijden, het beachvolleybal en de international volleybalkalender met de wedstrijden van de Oranje dames en heren  zullen na dit weekend onze aandacht hebben. En natuurlijk doen we ook verslag van de Champions League finales. Logisch toch.

Maar eerst een bedankje.  Aan allen die het via hun wedstrijdverslagen, foto’s, persberichten en op andere wijze middels het verstrekte nieuws mogelijk hebben gemaakt dat wij met VoV u opnieuw een seizoen lang actueel van informatie konden voorzien. En natuurlijk aan onze banner adverteerders, onze ‘1 euro abonnees’, en de clubs die vonden dat al hun clubnieuws ook wel een vrijwillige bijdrage aan VoV waard was. En die zo met hun giften Vizier op Volleybal hielpen on line te blijven.

En laten we dan ook al maar vast degenen bedanken, die nu de overboeking naar NL 47 RABO  0108 3290 03 t.n.v. Bureau Arghent, van afgelopen seizoen of voor de rest van dit kalenderjaar in orde maken omdat ze het even vergeten waren. We blijven ons uiterste best doen, meer zit er gewoon niet in.

Update de kampioen, de degradant.

  •  Eredivisie Dames: Naar play offs: Sliedrecht Sport. Degradant Pharmafilter US.
  •  Eredivisie Heren: Naar play-offs Lycurgus. Degradant Coniche Topvolleybal Zwolle.
  • Topdivisie Dames: Degradant Veracles.
  • Topdivisie Heren: Degradant Sudosa – Desto.
  • Eerste Divisie Dames A: Kampioen Sudosa – Desto. Degradanten Tjoba en VC Zwolle II.
  • Eerste Divisie Dames B: Degradant Peelpush II.
  • Eerste Divisie Heren A: Degradant Avior.
  • Eerste Divisie Heren B: Kampioen Banierhuis Taurus II. Degradanten VC Wik en Next Volley Dordrecht.

De trainerscarrousel blijft draaien:  Dat klopt, maar deze week zaten er aanvankelijk geen trainers / coaches in de carrousel, die bij een andere vereniging uitstapten. Tenminste niet dat ons dat werd medegedeeld. Albert Cristina blijft bij PDK in Huizen en verder? Ja, van de week kwam nog het nieuws binnen dat Elroy Bezemer als talententrainer naar Sliedrecht Sport gaat. En ook dat Björn Proost zijn vader opvolgt bij Pegasus Heren 1. Verder niets gelezen, niets gehoord.

De Europese clubtoernooien:  Italië heeft de macht in het clubvolleybal in Europa naar zich toegetrokken c.q. bevestigd met finale plaatsen in de drie Europese toernooien. In de Champions League bij de dames staan twee Italiaanse teams (Conegliano en Novara) in de finale, bij de mannen is dat Civitanova (tegen Zenit Kazan), winnaar van de CEV Cup bij de dames werd Busto Arsizio, bij de mannen was dat Trentino. In de Challenge Cup won Monza bij de dames de hoofdprijs en werden de mannen van Monza tweede. Italië is dus weer, als het dat al niet langer was, het beloofde land voor de volleyballers. In ieder geval wat niveau betreft, hoe het met de euro’s zit laten we even in het midden.

De beste speelster / spelers in de Nederlandse competitie. Makkelijk is het niet om een overzicht te maken van de beste spelers / speelsters in de Nederlandse competitie op de diverse onderdelen van het spelletje. Er zijn namelijk nogal wat ranglijsten bij de dames en de heren, te weten die voor de reguliere competitie, de kampioenspoule, de degradatiepoule en straks natuurlijk ook nog van de play – offs. Maar er is er niet een die ze alle vier voor een totaal overzicht samenbrengt.

En daarnaast is de lijst van de reguliere competitie bij de mannen op de een of andere manier niet op de Nevobo site te vinden. Foetsi! Daarvoor moesten we andere bronnen raadplegen, met de onzekerheid of die cijfers wel of niet juist waren. De Kampioenspoule is nog niet afgelopen, dus is daar ook nog niets van de te melden.

Regulier seizoen Dames: Topscorer werd Hester Jasper, de meeste aces sloeg Carmen Oude Luttikhuis, hoogste scoringspercentage in de aanval haalde Joska Fransen, de meeste blokpunten stuurde Marianne het Lam – Scholten naar de vloer en de beste passer was ook Hester Jasper.

Regulier seizoen Heren: Topscorer Martijn Brilhuis, hij maakte ook de meeste aces, de nummer een op het onderdeel blokkeren werd Twan Wiltenburg en passend was Wessel Blom de beste. Volgens de cijfers  van Volleybalstatistieken.nl.

Degradatie poule Dames: Janine Stoeten werd hier de meest scorende speelster en maakte tevens de meeste blokpunten. Manon van ’t Rood serveerde de meeste aces, Sanne Kruis van US was de beste aanvalster en bij de pass stonden twee Apollo speelsters (Tess Leemreize en Lieke Hilgenberg) bovenaan.

Degradatie poule Heren: Colin Zuijdgeest van SV Land Taurus werd topscorer, Duko Krook serveerde de meeste directe punten uit de opslag, Payton Shirman was de beste aanvaller en Jan Willem het Lam eindigde op de eerste plaats bij het onderdeel blokkeren.

De Top 10  dan maar. Daar zit deze keer geen muziek in. In de laatste ronde houden we het sober, alleen tekst, geen noten op de zang. Wel een hoog Dynamo gehalte, maar dat heeft ook met hun tegenstanders te maken.

1>  Achterhoek Orion vs Draisma Dynamo. Kampioenspoule heren. De kraker die de beslissing gaat brengen over deelname aan de kampioenspoule. Orion heeft aan twee sets genoeg, Dynamo moet minimaal met 1-3 winnen. En natuurlijk staat er op beide teams en spelers een boel spanning, het is immers het ‘do or die’ duel. Orion kan als thuisploeg op de maximale van de fans rekenen, al zullen de Dynamo supporters zich ook terdege laten horen. Intensieve trainingen als voorbereiding en wedstrijden analyseren, daar zal deze week de focus op hebben gelegen

2> Peelpush vs VV Utrecht. Topdivisie dames. Kampioenswedstrijd. Peelpush staat al met een voet op de hoogste trede van het podium, ze hebben nog een puntje nodig om de andere voet er ook op te zetten. VVU moet met 0-3 of 1-3 winnen om Peelpush met een schouderduw eraf te stoten.

3> CAS CRM vs Zalsman Reflex. Topdivisie Heren. Eerst even iets rechtzetten. We schreven eerder dat CAS CRM een duur puntje in Assen had laten liggen, maar dat was niet waar mailde men ons. Het was geen kostbaar puntje, want als ze met 0-3 hadden gewonnen in Assen, dan moesten ze vanwege een slechter setquotiënt nog steeds met 3-0 of 3-1 van Reflex winnen om kampioen te worden. Is dat ook rechtgezet en weet u meteen hoe de vlag erbij hangt in dit duel waar de nummer 1 de koploper ontvangt.

4> VC Sneek vs Regio Zwolle Volleybal. Kampioenspoule Dames. Wij gaan er maar vanuit dat VC Sneek het benodigde puntje om zich te plaatsen voor de play-offs zal pakken, al is dat natuurlijk nog geen wet van Meden en Perzen. Gewoon nog even doen. Zwolle is al met volgend seizoen bezig, zij hebben voor 2019 / 2020 alvast  Bjorna Gras, Kim de Wild en Nova Marring vastgelegd en het talent Daantje Vennik uit de eigen jeugdopleiding laten doorstromen naar Dames 1. Nu dit seizoen nog goed afsluiten en dan op naar het volgende.

5> SV Dynamo H2 vs Volley Tilburg en Inter Rijswijk H2 vs MKB Accountants / VCV. Topdivisie Heren. In deze duels wordt bepaald wie er degradeert uit de Topdivisie mannen en wie de handhaving bewerkstelligt. Volley Tilburg heeft voor dat laatste de beste papieren, als ze twee punten oogsten zijn ze er, zonder dat er naar welke quotiënten dan ook moet worden gekeken.  

6> SV Dynamo vs IMS / Voltena en Innovatiemakelaars.nl WSV vs Rabobank Orion Doetinchem. Topdivisie Dames. Ook in deze duels gaat het erom welke ploeg boven de degradatiestreep eindigt. Nu staat SV Dynamo daar, om er op basis van behaalde punten te blijven moeten ze minimaal met 3-2 winnen, dan heeft WSV aan geen enkele zege tegen Orion genoeg om hen van die plaats te verdringen.

7> WVC Volley vs Dynamo Tubbergen en Springendal Set-Up ’65 vs VC Bolsward. Eerste Divisie A Dames.  En dan vergeten we Tjoba vs Rosstars nog te noemen. Gisteravond (!!) speelde Bolsward thuis tegen Krekkers en verloor met 1-3. Zij staan nu op 38 punten, Dynamo heeft er 40 en Rosstars 42.

Van onze speciale verslaggeefster in Friesland (Christel bedankt!) vernamen we dat Krekkers een geweldige start had in de eerste drie sets en vooral blokkerend goed op dreef was. Met tussenstanden van bijvoorbeeld 10-1 in de tweede en 7-0 in de derde set. Omdat het zo gemakkelijk ging kon Bolsward steeds nog weer wat terugkomen in die sets, maar na 19-25, 16-25 en 21-25 was de winst voor Krekkers binnen. In de vierde set lag de foutenlast bij Krekkers te hoog en kon Bolsward nog een puntje via 25-22 meepakken. Vanmiddag valt de beslissing wie de p/d moet gaan spelen.

8> Inter Rijswijk vs VollinGo, VC Velden vs Sliedrecht Sport D2 en VCN D2 vs Volley Tilburg. Eerste Divisie B Dames. Nog een divisie waar de teams zich van het podium willen verdringen. Nou niet van het podium, maar waar het gevecht om op het hoogste treetje te kunnen staan heel wat voeten in aarde heeft. Alle drie gegadigden spelen uit, hun onderling verschil is 1 puntje en ze beginnen om 16:30 en 17:00 uur. En alle drie hebben ze al één voet op het hoogste treetje staan.

Als koploper Sliedrecht II gewoon 5 punten pakt zijn ze kampioen, worden dat er minder dan hebben Volley Tilburg en VollinGo nog kans om het Champions lied te laten galmen. Moeten ze zelf in ieder geval vijf punten pakken. Om te snijden! Wat? Wat dacht u, de kampioenstaart of de spanning? Slecht voor hartpatiënten.

9> AVV Keistad vs Scylla en USV Protos vs Set-Up ’65. Eerste Divisie A Heren.: Als ze willen promoveren ze beide naar de Topdivisie, of als kampioen of als tweede. Keistad is topfavoriet voor de titel, ze staan twee punten voor op Protos. Houden ze dat verschil vast dan degradeert Scylla. Voor de ploeg uit Ootmarsum is de derde plaats veilig. Daar is niets meer aan te veranderen

9a>  EMD  – Tooling vs Next Volley Dordrecht. Eerste Divisie B Heren. De thuisploeg heeft aan een 3-2 zege voldoende om zich op eigen kracht te handhaven tegen het reeds gedegradeerde Next Volley, dat voor de tweede keer in twee jaar een stap terug moet doen. Pakt EMD – Tooling die drie punten, dan veroordelen ze Compaen tot het spelen van p/d wedstrijden.

10> Zoals voorheen, mag u zelf invullen. Geen wedstrijd kiezen die er al bijstaat. Anders krijgt u problemen met de weekend Top 10 politie. Die is overigens zo op het eind van het seizoen niet zo heel actief meer.

We gaan u natuurlijk zondag en daarna wel weer informeren over de afloop van een en ander. Uiteraard zijn uw wedstrijdverslagen dan ook weer hartstikke welkom bij VoV. Stuur ze maar naar g.heerink@arghent.nl dan plaatsen we ze. Als u al een team- of een actiefoto of een kampioensfoto heeft, stuur die dan even als bijlage mee!

Zo, en nu eerst een:

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s  Jan van den Noort.