Vizier op volleybal

 

Warschau: Twee damesduo’s in hoofdtoernooi

VoV, 12-06-2019. 20:12 uur.  Het laatste grote internationale toptoernooi voor het WK Beach in Hamburg (28 juni – 7 juli) start vandaag in Polen. Op het 4-sterren toernooi in Warschau gaan drie Nederlandse teams in het kwalificatietoernooi strijden voor een plek in het hoofdtoernooi. Ook zijn er twee damesteams direct geplaatst. Brouwer / Meeuwsen doen in Warschau niet mee.

In de Poolse hoofdstad maken Mexime van Driel en Iris Reinders (foto boven) als team hun debuut op de World Tour. Het was een bijzondere dag voor Iris Reinders. De speelster van de Kadijk Beach University maakte haar debuut op de FIVB World Tour. Haar partner Mexime van Driel had al wel wat internationale ervaring, als team gaan ze voor het eerst zich meten met de wereldtop op het ijzersterk bezette 4-sterren toernooi in Polen.

In de kwalificatie wachtte meteen een sterke tegenstander. Ze stonden in hun eerste duel tegenover het sterke Zwitserse duo Heidrich / Vergé-Depré. Dat liep ook niet goed af, met een 0-2 nederlaag via 11-21 en 13-21 setstanden, en dus uitschakeling in de eerste ronde

Ook de BTN – dames Laura Bloem en Jolien Sinnema moesten vandaag aan de bak in de kwalificatie. Ze stonden in de eerste ronde tegenover het Oekraïense duo Makhno / Makhno. Met 21-19 en 21-14 pakten ze een mooie 2-0 zege, hetgeen hen naar de tweede ronde bracht. Tegen Graudina / Kravcenoka leden ze daarin echter een 0-2 nederlaag via 18-21 en 19-21, hetgeen dus uitschakeling betekende.

Er starten sowieso twee Nederlandse damesteams in het hoofdtoernooi.  Sanne Keizer /  Madelein Meppelink veroverden op het 4-sterren toernooi in Tsjechië nog het brons, dat smaakt naar meer. Joy Stubbe / Marleen van Iersel zijn het tweede duo in het hoofdtoernooi.

In Warschau gingen Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde ook voor plaatsing voor het hoofdtoernooi. De heren van BTN wonnen eerder dit seizoen nog het brons op het 4-sterren toernooi in Brazilië, maar stelden vlak daarna teleur in de kwalificatie in Tsjechië.  Ze begonnen met een duel tegen de Polen Kruk / Poznanski, hetgeen ze met 0-2 wonnen via 13-21 en 19-21. In de tweede ronde troffen ze Zemljak / Pokersnik. Dit duo was met 2-1 te sterk. De 21-15, 13-21 en 15-11 betekende ook het einde van het toernooi voor Varenhorst en partner.

gh @ Vizier op Volleybal. bron o.a. Nevobo. Foto’s FIVB.