Weer brons voor Piersma/ Bekhuis.

VoV, 31-07-2022. 15:05 uur. Voor de tweede week achter elkaar was er een bronzen plak voor het beachduo Piersma/ Bekhuis. Vorige week stonden ze op de laagste trede bij het Future toernooi in Leuven, deze week staan ze op dezelfde trede bij het Future toernooi in Myslowice, Polen.

In de halve finale was het Poolse duo Kociolek/Lodej de tegenstander op de andere speelhelft. Dit duo stond als de nummer 1 van de Main Draw op de plaatsingslijs. In de eerste set hielden de teams elkaar heel lang in evenwicht (6-6, 11-11) maar nam de thuisploeg daarna een 14-11 voorsprong. Ze bleven vervolgens aan de goede kant van de score en na de 19-18 sloten ze de set met 21-18 winst af.

In set twee was er opnieuw een gelijk opgaande strijd, wel had Polen na 4-4 een 10-7 en 14-11 voorsprong genomen, maar een nooit opgevend NL-duo knokte zich bij 14-14 naast de thuisfavorieten. Na 17-16 ging het mis voor Nederland, met een serie van vier punten maakte Polen in een keer een eind aan de set (21-16 en dus 2-0)

In de kleine finale, de strijd om het brons, speelde Nederland tegen het Chinese duo Zeng/ Wang, dat via een 2-0 nederlaag tegen een duo uit Oekraïne in de strijd om het brons was gekomen.

China begon overweldigend en nam meteen een 0-3 voorsprong in de eerste set, bij 8-7 waren de rollen omgekeerd, maar de Chinese dames toonden veel veerkracht en met 9-12 voor gingen ze de technische time out in. Bij 14-14 hadden Piersma/ Bekhuis de opgelopen schade hersteld, om daarna meteen een beslissend gaatje (18-16) te slaan. Dit verschil werd naar 20-17 getild, waarop de 21-18 setwinst volgde.

De BTN-ers kenden een prima start in de tweede set (6-1) en halverwege bij 11-4 was de marge gegroeid tot zeven punten. In de fase richting de big points vocht China zich nog sterk terug (van 15-9 naar 18-16) maar het was niet goed genoeg om het NL-duo in de problemen te brengen. Met een serie van drie maakten Piersma/ Bekhuis de set uit en kwamen daarmee voor de tweede week in het bezit van een mooie bronzen plak.