WEVZA: Verlies Jeugd Oranje Jongens vs. Spanje (3-2)

VoV, 03-01-2024. 17:04 uur. De Jeugd Oranje Jongens ploeg heeft vanmiddag in Frankfurt am Main hun eerste wedstrijd van het WEVZA-toernooi met 3-2 van Spanje verloren. Oranje kwam twee keer vanuit een achterstand in sets terug op gelijke hoogte, maar moest in de tiebreak definitief capituleren.

Nederland kon de 25-22 van de eerste set met 23-25 ongedaan maken. Na de 25-15 in de derde set werd met 18-25 de beslissende vijfde set afgedwongen. Daarin was echter Spanje met 15-10 de bovenliggende partij.

Serverend scoorden beide teams 7 aces, blokkerend had Nederland met 10 om 16 punten ruim voordeel, dat echter aanvallend met 62 om 47 punten teniet werd gedaan.

Bij Nederland was Bram van der Wel met 19 punten de absolute topscorer. Jan Frederik Venema kwam tot 12 treffers, Tom Sonneville liet er 11 noteren en Boris Thumann en Joep Sjoers maakten ieder 10 punten. Verder had Cas Veerman 4 keer succes, Stef Koezema 3 keer en Jelle Denkers 1 keer. Totaal 70 eigen punten maakte Oranje. Spanje kwam op 79.