WEVZA: Zege Pré-Jeugd Oranje (v) op Portugal

VoV, 04-01-2023. 14:45 uur. De Oranje U17 ploeg van bondscoach Ivo Munter speelt van 4 tot en met 8 januari het WEVZA U17 toernooi op het Kienbaum trainingscentrum in Berlijn. Oranje is ingedeeld in poule B bij Portugal, Spanje en België. Vanmiddag speelden ze de eerste wedstrijd tegen Portugal, die ze met een mooie 3-0 zege via de setstanden 26-24, 25-22 en 25-23 afsloten.

Na een gelijk opgaande eerste helft van de eerste set kon Portugal van een 12-11 achterstand een 13-17 voorsprong maken. Met scores van Laurine Geerdes en een ace van Tara van der Sluis kwam Oranje weer langszij bij 17-17. Portugal vluchtte bij 23-20 de time out in, kreeg twee punten naar de gelijkmakende 23-23 van Nederland cadeau, waarop Oranje de time out inging. Laurine Geerdes zette Oranje op setpoint bij 25-24, dat met een prima kill block werd verzilverd voor de 26-24 en 1-0 stand.

In de tweede set moest Oranje bij 4-7 in de achtervolging, bij 6-7 hadden ze het verschil bijna van de borden en in het vervolg van de set bleven de teams met de score dicht bij elkaar. Pas na 18-18 kon Oranje het gaatje van twee punten naar 20-18 maken en dit bij 22-20 uitbouwen naar drie. Met een prima prikbal kwam Oranje bij 24-21 op setpoint, bij 24-22 werd er nog even gepauzeerd, waarna een sterk kill-block de eindstand op 25-22 en 2-0 bepaalde.

In de derde set zag Oranje een 9-5 voorsprong verloren gaan bij 9-10, maar maakte ook een 14-20 achterstand goed na een serveserie van Saar Meijer (naar 18-21) en aces van Suze Zijlstra (20-21) en Merel van Dijk (23-22). Bij het begin van de bigpoints stond Oranje nog met 21-22 achter, bij 23-22 ging Portugal de time out in. Zonder succes, Oranje kwam bij 24-22 op matchpoint en pakte bij eerste gelegenheid de volle winst. Goed begin met een 3-0 zege!