Winst voor Dijkema, verlies voor Buijs.

VoV, 24-02-2021. 6:01 uur. Laura Dijkema was gisteravond met Kaliningrad de gastheer voor koploper Dynamo Moskou. De ploeg van Goncharova en Natalia had in 21 wedstrijden nog maar één keer verloren, daar volgde gisteren de tweede nederlaag op. Kaliningrad won met 3-1 via de setstanden 25-20, 26-28, 25-23 en 25-17.

Spelverdeelster Laura Dijkema liet met gevarieerde aanvallen vier collega’s, onder andere Lippmann en Voronkova, veelvuldig scoren, bij Dynamo was Goncharova met 23 punten topscorer, Natalia maakte er 11. Kaliningrad maakte het verschil blokkerend (13 om 5) en met de lagere foutenlast. Alleen in de verloren tweede set scoorden ze 8 keer voor Moskou in de andere drie was het totaal 7. Dijkema maakte zelf 2 punten. Haar ploeg staat derde, Moskou blijft ondanks de nederlaag wel de koploper.

Anne Buijs heeft met Praia Clube een 2-3 nederlaag geleden tegen Sesi Bauru. De gasten wonnen drie sets met twee punten verschil. Zij maakten met 27-29 eerst een 1-0 (25-21) achterstand ongedaan, de 2-1 (25-20) werd met 25-27 gelijkgetrokken, waarna de vijfde set met 13-15 hen de overwinning opleverde.

Bij Sesi Bauru was Polina Rahimova met 34 punten de absolute uitblinker, Brayelin Martinez van Praia Clube maakte 26 punten, Fay Garay liet er 18 noteren en bij Anne Buijs stopte de teller op 17. Zowel in de totaalscore (115 om 112) als in de eigen score (89 om 87) maakte de ploeg van Buijs meer punten, Sesi Bauru had ze echter over vijf sets beter verdeeld. Praia Clube staat nu derde in Brazilië, Sesi Bauru staat een plaatsje lager.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Jan van den Noort.