Winst voor Sudosa-Desto D1 in Friesland

VoV, 16-03-2022. 15:01 uur. Na de tweede verloren wedstrijd van dit seizoen was Sudosa-Desto dames 1 uit op weer een mooie overwinning. Afgelopen zaterdag togen ze hiervoor naar de Friezinnen van Sneek dames 2. Zij staan al ruime tijd in de onderste regionen van de ranglijst.

Voor aanvang van de wedstrijd werden er grappen gemaakt over de ‘wat te doen bij verlies’ of ‘twee sets achter en nu?’. Duidelijk was dat Sudosa-Desto haar koppositie hoe dan ook wil behouden en hiervoor gewoon weer alles uit de kast moest halen. Na wat passen en serveren om met de zaal kennis te maken werd gestart met de wedstrijd.

De starting seven van Sudosa-Desto waren: Torenbeek, Mosselaar, Geerts, Jansen, Alons, De Vries en Hamming. Beide teams bleven lang bij elkaar in de buurt, via 6-8 werd het 16-15 en 21-19. Uiteindelijk werden de belangrijke punten boven de twintig gemaakt door de dames van Sudosa-Desto.

De start van de tweede set was duidelijk voor de gasten, door goed te starten keek Sneek al snel tegen een achterstand aan (12-16). Dit gat kon de thuisploeg niet meer dichten en dus werd ook de tweede set door de groenen gewonnen (16-21, 21-25.

In de derde set startte Veenstra voor Torenbeek, Hemel nam de spelverdeler positie over van De Vries en Van Oosterom speelde in plaats van Jansen. De start verliep wat stroef (8-3) en de thuisploeg had snel een voorsprong te pakken (16-11). Langzaamaan kropen de gasten dichterbij maar om terug te komen in de set moest coach Lesley de Jonge enkele wissels doorvoeren. Dit had het beoogde effect want richting de twintig punten kwam Sudosa-Desto weer in de buurt van Sneek. Via 19-21 was de setwinst en de wedstrijdwinst voor de gasten (19-25, 21-25, 21-25). Alle punten gingen dus weer mee naar Assen!

Er moet gezegd worden dat de dames van Sneek een uitstekende wedstrijd speelden. Bij de nummer 1 van de ranglijst konden alle inzetbare speelsters een bijdrage leveren en zo konden ze zonder setverlies weer vertrekken.

gh @ VoV, verslag en foto Sudosa-Desto dames 1 via Suzanne Benninga.