Vizier op volleybal

 

Yvon Beliën beëindigt profcarrière.

VoV, 13-05-2023. 4:38 uur. Aan de imposante professionele volleybalcarrière van midspeelster Yvon Beliën is een eind gekomen. Ze maakte op haar Instagram account bekend dat ze er na 10 professionele jaren mee stopt.

Yvon Beliën was uiteraard actief in Nederland (Ledûb, Peelpush en VC Weert).  Bij onze Oosterburen kwam ze uit voor Ladies in Black en SSC Schwerin en gedurende twee periodes in Italië verdedigde ze de kleuren van Piacenza, Firenze en Scandicci. En in Turkije van Bursa, Besiktas en Galatasaray.

In clubverband werd ze kampioen, won de beker en de Supercup in Nederland, werd kampioen in Duitsland en Italië en won bij in Italië ook de Beker. Europees was er dit jaar de winst van de CEV Cup met Scandicci, eerder had ze ook al twee keer de Challenge Cup gewonnen.

Ze kwam 261 keer uit voor Oranje, won met Oranje de World Grand Prix, de Montreux Volley Masters en de Yeltsin Cup en werd op het EK in 2015 en 2017 tweede met Nederland. Op de Olympische Spelen in Rio werd ze vierde.

Naast de vele uitverkiezingen als MVP in clubverband werd ze in Turkije tot beste aanvalster van het bekertoernooi gekozen en kreeg ze de titel van beste mid bij de Montreux Masters.

Over een imposante profcarrière gesproken!

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.