Vizier op volleybal

 

Zaanstad tegen Taurus op Super Saturday

VoV, 07-12-2017. 9:47 uur.  Zaterdag 9 december is er weer Super Saturday bij volleybalvereniging Zaanstad, met thuiswedstrijden van alle divisieteams. Het eerste herenteam sluit om 19.30 uur de dag in Topsportcentrum De Koog af met een wedstrijd tegen SV Land Taurus.

Na de gewonnen wedstrijd op 12 november volgden een paar zware weken voor heren 1 met sterke tegenstanders en verre reizen. In geen van de wedstrijden werden punten gehaald en de laatste winst is dus alweer bijna een maand geleden. Daarom gaan de heren er alles aan doen om voor het eind van het kalenderjaar nog punten binnen te halen.

De tegenstander, SV Land Taurus, is na de top drie de best of the rest. Het team van Taurus speelt al jaren in min of meer dezelfde samenstelling in de middenmoot van de eredivisie. In de uitwedstrijd in Houten wonnen de Zaanse mannen bijna de lange 2e set, die uiteindelijk met 33-35 naar Taurus ging. Met tien wedstrijden meer eredivisie – ervaring gaat Zaanstad nu voor punten.

Voor de wedstrijd van de heren start, komt het eerste damesteam in actie. Om 17.00 uur spelen zij tegen de huidige nummer twee IMS / Voltena D1. Voor dit jonge en talentvolle team is dit het eerste jaar in de eerste divisie. Zaanstad speelde tot nu toe prima, maar wist het goede spel niet om te zetten in punten.

Al zeven sets werd met het kleinste verschil verloren. Tijd om het harde werken om te zetten in punten, iets wat de Zaanse dames graag doen tegen ploegen uit de top vijf. Met veel vechtlust zullen de dames er alles aan doen om de laatste thuiswedstrijd van 2017 tot een goed einde te brengen.

Op deze Super Saturday, die eigenlijk al vrijdagavond met een aantal wedstrijden begint, spelen zaterdag vanaf  9.00 uur diverse ABC-jeugdteams. Vanaf 15.00 uur barst het divisiespektakel los. Heren 2 speelt dan tegen het tweede van Sliedrecht Sport. Verder komt het Haarlemse Spaarnestad op bezoek. Dames 2 speelt om 15.00 uur tegen Spaarnestad D2 en Heren 3 speelt tegen Spaarnestad  H1.

Het volledige programma is te vinden op de website van de Nevobo via www.volleybal.nl/competitie/vereniging/CKL6X9A?activetab=programma

gh @ VoV, persbericht: VV Zaanstad, foto Eric Visch