Zege van Schie, Keemink en van Haarlem uitgeschakeld

VoV, 12-02-2020. 5:21 uur. In de Europese toernooien kwamen gisteren drie Nederlanders in actie. De één kreeg wel wat meer speeltijd dan de ander. Zo moest Stijn van Schie in de Champions League genoegen nemen met één invalbeurt, Daan van Haarlem viel tijdens drie set in en Wessel Keemink stond de gehele wedstrijd op spelverdeling.

Champions League: Poule E in de Champions League werkte gisteravond de voorlaatste ronde in de poulefase af. Roeselare (foto boven) speelde thuis tegen het Duitse Friedrichshafen, waarvan het in Duitsland al met 0-3 had gewonnen. Gisteren kregen de Duitsers één setje mee.

De eerste twee sets waren super spannend met een eindstand van 28-26 en 26-38, daarna pakte Roeselare het initiatief en stond het niet meer af. Via 25-19 en 25-17 werd het 3-1. Stijn van Schie moest genoegen nemen met een invalbeurt in de eerste set.

In deze poule won het Poolse Zaksa uit met 0-3 (11, 22, 18) bij Novi Sad en bleef voor de vijfde keer ongeslagen. Ze waren op alle onderdelen een stuk beter dan de thuisploeg. Na 5 wedstrijden is de stand in de poule: Zaksa 5-15, Roeselare 3-8, Friedrichshafen 2-5 en Novi Sad 0-2.

CEV Cup: Budva van Wessel Keemink had thuis met 0-3 verloren van Zenit Saint Petersburg en stond voor de zeer lastige opgave om via wedstrijdwinst (0-3 of 1-3) en het winnen van de golden set de volgende ronde te halen. Dat ging allemaal niet door, er werd opnieuw met 3-0 (17, 18, 21) verloren. Aanvallend (-11), blokkerend (-4) en serverend (-3) scoorde Budva de tussen haakjes staande punten minder dan de thuisploeg. De wedstrijd stond onder leiding van de Nederlandse scheids Wouter de Baar. Budva is dus uitgeschakeld.

Challenge Cup: Ook uitgeschakeld is Kladno Volejbal van spelverdeler Daan van Haarlem (nr. 12). Zijn ploeg had thuis met 0-3 van SC Lisboa verloren en stond dus ook voor de moeilijke opgave om dat ongedaan te maken en de golden set te winnen. Na drie sets (25-20, 23-25, 25-15) kon dat voornemen de diepvries in. Dat de wedstrijd vervolgens via 14-25 en 12-15 nog gewonnen werd was een grote pleister op de wonde en een doekje voor het bloeden. Kladno is dus ook uitgeschakeld. Van Haarlem had in drie sets invalbeurten.