Zeges SSS, ZVH, Sliedrecht en Lycurgus in drie sets.

VoV, 12-01-20223. 7:00 uur. Koploper SSS Barneveld was gewaarschuwd voor hun opponent van gisteravond. Immers hekkensluiter VCN uit Capelle had afgelopen zaterdag een voor velen en zeker voor Taurus fans en wellicht ook voor de eigen aanhang een verrassende 2-3 uitzege behaald in Houten, waarmee ze op 10 punten kwamen. Heel ver achter SSS dus, maar in goede tijden (en slechte tijden) zegt dat niet zoveel, dat bleek zondag ook wel bij Dynamo vs. ZVH, waar de Apeldoorners met de hakken over de sloot twee sets konden binnenhalen voor een 3-0 zege.

VCN vs. SSS werd echter een eenzijdig duel dat door de gasten met 0-3 werd gewonnen. Via de setstanden 19-25, 14-25 en 11-25. Alleen in de eerste set kon VCN lang met de koploper mee (10-11, 15-17) maar met twee series van drie punten maakte SSS na 18-19 de 19-25 zege perfect.

In set twee was het gaatje van drie punten bij 2-5 opgelopen tot een kloof van tien punten bij 7-17, waarop de 14-25 zege van de bezoekers volgde. En in de derde set een soortgelijk verloop. Van 4-9 via 6-14 naar 7-18 om met 11-25 af te sluiten.

Drie topscorers waren er bij dit duel. Tom Koops en Johan Gruvaeus van SSS en Tom van Reeuwijk van VCN scoorden alle drie 14 punten.

ZVH, dat dus zondag naast alle punten ook een goede indruk achterliet in Apeldoorn, kreeg Taurus op bezoek. De gasten wilden uiteraard iets rechtzetten vanwege hun verlies tegen VCN  maar slaagden daar niet in. Het werd opnieuw een nederlaag voor de ploeg uit Houten. Met 3-0 via de setstanden 25-16, 25-17 en 26-24.

In de eerste set was ZVH na 10-8 met een geweldige serie naar 19-9 spekkoper en won de set met ruim verschil. In set twee maakten ze na 12-12 in twee opslagbeurten een verschil van zeven punten naar 20-13 en wonnen opnieuw ruim. De derde set kende een spannende ontknoping. Taurus kon tot 23-23 bijblijven, maakte het matchpoint op 24-23 nog onschadelijk maar slaagde daar even later bij 25-24 niet meer in.

Steijn van den Bos van Taurus werd met 16 punten topscorer van de partij, Mika Prins scoorde de meeste punten voor ZVH, totaal 14.

Sliedrecht Sport ging op bezoek bij TTP en kende weinig problemen om met de volle buit huiswaarts te keren. In de eerste set maakten ze het verschil van 9-12 naar 9-18, in de tweede was bij 13-19 wel duidelijk dat de gasten richting de setzege koersten, die met 19-25 ook op de borden kwam, en in de derde set zag TTP een 15-14 voorsprong na een geweldige serie van de gasten veranderen in een 15-25 nederlaag.

Youri Ebbelaar van Sliedrecht Sport werd met 13 punten de vaakst scorende speler, Xander Bomert van TTP kwam tot 10 treffers.

VoCASA kreeg Lycurgus tegenover zich. De Groningers versloegen afgelopen zondag koploper VC Limax, VoCASA leed een nederlaag bij Orion. De Groningers hielden de thuisploeg drie sets onder de twintig. Met 19-25, 17-25 en 15-25 namen ze de volle buit mee naar het hoge Noorden.

Jacob Kern maakte de meeste punten, hij scoorde 14 keer voor Lycurgus. Luuk Hofhuis noteerde totaal 10 punten, waarvan 5 blokkerend. Job Groenendaal van VoCASA scoorde het vaakst voor de thuisploeg, totaal 8 keer.