Zeges voor Buijs en Beliën in Turkije

VoV, 30-11-2019. 5:32 uur. Anne Buijs heeft met THY gisteren een 1-3 uitzege behaald bij PTT in de Turkse Eredivisie. Alleen de tweede set moeten ze met 25-20 aan de thuisploeg laten, de andere sets waren met 18-25, 23-25 en 22-25 voor haar en haar ploeg.

Samen met Anetha Havlickova had Anne Buijs een heel groot aandeel in de eigen score van totaal 73 punten. Havlickova nam 23 punten voor haar rekening (scoringspercentage in de aanval van 55%) en Buijs kreeg 22 punten op naam (scoringspercentage in de aanval van 49%). Samen kregen ze 81 set ups, het was dus een drukke middag voor beiden.

Zonder zelf in actie te komen won Yvon Beliën met Galatasaray eenvoudig met 3-0 van Ihtisas. De bezoekers kregen maar 11, 16 en 14 punten mee. Galatasaray staat met 11-26 op de derde plaats, THY is de nummer vijf in de stand met 11-18. Voor vandaag staat het duel tussen de teams van Celeste Plak/ Maret Balkestein-Grothues (Aydin BSK) en Nicole Koolhaas (Yesilyurt) op de wedstrijdagenda.