Zijn Fellini Vips de kerstkilo’s kwijt?

VoV, 09-02-2018. 12:21 uur. Zo …. de kerstkilo’s zijn er nu wel af bij Fellini Vips H1. Of toch niet? Zoals beloofd …. even weer een update uit het mooie Oosten van het land waar de spanning om de eerste plekken in de promotieklasse A tot grote hoogte is gestegen.

Tsja,  die eerste wedstrijden na de Kerst … voor menig team inderdaad niet altijd even gemakkelijk. Ook voor de mannen van Felline Vips H1, de trotse koploper, was de herstart van de competitie stroef. Een verlies tegen de studenten van de UT (ene laatste in stand), een krappe 2-3 overwinning in de beker, een 3-1 winst en 0-4 verlies tegen een zeer goed spelend Rosstars en een 1-3 winst uit tegen Devoc. Op z’n minst wisselvallig ……

Tijd dus om op donderdagavond 08/02/2018 maar eens te laten zien waarom we al het hele seizoen op de eerste plek staan en dit ook niet meer willen weggeven tegen een op stoom gekomen Aastad, de #3 van de competitie.

Begonnen werd met Kirill, Chris, Peter, Gert Jan, Pieter en Frank. Er ontspon zich een spannende en heftige strijd in de eerste set waar de ervaring, de inzet van Yme en de blokkerende kracht van Fellini Vips uiteindelijk de strijd beslisten; 25-23.

De mannen uit Almelo waren duidelijk van slag en begonnen de tweede set met een ruime achterstand na een mooie serveserie van Chris. Het verschil van 8 à 9 punten bleef gedurende de set middels strak side out spel van beide kanten; 25-16.

De derde set ging naar Aastad door veel meer serve- en aanvalsdruk . Tijd om de Fellini Joker aan het net in te zetten: Robert. Helaas kon hij het tij niet geheel keren, maar gedurende deze set kwam Fellini wel weer beter in haar spel; 22-25.

Dan maar de vierde set winnen. Hier liepen de teams tot aan 22-22 zo goed als gelijk op met hoogstaand volleybal. Weinig fouten, goede side outs, mooie rally s …. all in! Vanaf deze stand sloop blijkbaar echter toch wat angst in het team van Aastad en werd er drie keer lafjes aangevallen en genadeloos afgestraft door Fellini; 25-22. Een mooie en verdiende 3-1 overwinning dus!

Nu nog even lekker voorbereiden op de bekerwedstrijd van volgende week zaterdag tegen Gemini (#2 promotieklasse D) en dan weer de broodnodige rust nemen voor een aantal oude lijven ….. en op naar het laatste deel van de competitie! Hopelijk kunnen we dan afmaken waar we aan begonnen zijn!

gh @ VoV, verslag van Frank Oort, Fellini Vips.