Zwolle komt nog tekort tegen Sliedrecht

VoV, 11-03-2018. 7:25 uur. Regio Zwolle Volleybal is er niet in geslaagd om tegen koploper Sliedrecht opnieuw voor een verrassing te zorgen, zoals ze eerder dit seizoen in Zwolle wel deden. Beide teams waren na twee sets met de score volledig in evenwicht (24-26 en 29-27), daarna konden de gasten doordrukken en beslisten de wedstrijd via 18-25 en 20-25 voor zich. “Over het geheel genomen ben ik wel tevreden” gaf traimner coach Wilfried Groothuis na afloop zijn zienswijze.

Zwolle had de betere start in de eerste set en liep uit naar 4-0, bij 8-8 was Sliedrecht er weer naast en gedurende het verdere verloop van de set bleven de teams met de score in de directe nabijheid van elkaar. Zwolle sloeg een beslissend gaatje bij 21-19, bouwde dat uit naar 23-20. Kon echter de beslissende klappen niet uitdelen. Sliedrecht kwam terug, ernaast (24-24) en won de spannende finale met 24-26.  “Op dat moment was het eventjes net niet, want door drie eigen foutjes gaven we de set uit handen.” Aldus Groothuis.

In set twee een omgekeerde gang van zaken. Sliedrecht kwam voor (7-11) en hield een minimaal verschil lang vast. Zwolle veranderde een 17-19 achterstand in een 22-20 voorsprong en leek opnieuw het verschil niet naar de finish te kunnen brengen. De 24-21 werd 24-24, pas na de 27-27 stand kon Zwolle de set naar zich toe trekken.

“We hebben vandaag wel een stap voorwaarts gemaakt ten opzicht van de eerdere ontmoetingen in dit seizoen” zegt Groothuis, “In de eerste wedstrijd troffen we een compleet Sliedrecht en konden we eigenlijk niets beginnen. In de tweede wedstrijd waren ze incompleet en wonnen we. Nu waren ze compleet, in goeden doen en maken we er een wedstrijd van. Dat is een goed teken.”

Na de 1-1 leek eigenlijk alles nog mogelijk. De derde set liet echter al vlot zien (2-5, 5-8 en 7-12) dat de gasten geenszins van plan waren om met lege handen naar huis terug te keren. Waar het in de eerste twee sets een wedstrijd was geweest, werd daarna Sliedrecht Sport de meer dominante ploeg. In de derde set werd een 10-17 tussenstand met 18-25 afgesloten en in de vierde en laatste set bleven ze met 20-25 aan de goede kant van de score. En daarmee namen ze een 1-3 winst mee naar Sliedrecht.

“We hadden na de 1-1 afgesproken om met lef aan te vallen en daardoor maakten we wat meer directe aanvalsfouten dan Sliedrecht. Dat was het verschil.”

Serverend had Zwolle voordeel met 11 om 5 aces, blokkerend waren de ploegen gelijk (11 om 11) en aanvallend scoorde Sliedrecht de meeste punten (41 om 54) Bij Zwolle was het scoringspercentage op de aanval rond de 30%. Ook de foutenlast lag bij Zwolle hoger (33 om 28). Ester de Vries van Zwolle werd met 17 punten topscorer van de partij, bij Sliedrecht kreeg Brechtje Kraaijvanger er 16 achter haar naam.

gh @ Vizier op Volleybal. bron o.a. Sportief Zwolle.Foto Chris Overkleeft. FotoOverkleeft.nl